Obavijesti

Sport

Komentari 4

Slaven Bilić: Ćorluka je najbolji desni bek svijeta

Slaven Bilić: Ćorluka je najbolji desni bek svijeta
3

Izbornik je u razgovoru s engleskim novinarima propisno nahvalio Vedrana Ćorluku, ali i svog zlata vrijednog napadača Eduarda

VIDEO

Prije moje prve službene utakmice na klupi reprezentacije, protiv Rusije u rujnu 2006., imao sam problem. Nisam imao igrača koji bi mi igrao na desnom boku. Došao sam do njega i pitao: "Čarli, nemam desnog beka, ali mislim da bi ti to mogao odigrati". Imao je jedva 20 godina, ali mirno mi je rekao: "Nema problema", prepričao je Slaven Bilić novinarima engleskog Telegrapha događaj iz ne tako davne prošlosti.
Izbornik je pošteno nahvalio Vedrana Ćorluku, i to prije nego je ovaj odigrao vrlo dobro protiv Arsenala pa čak i asistirao za jedini gol Cityja u porazu 1-3.
- Od utakmice protiv Rusije stalno je na desnom boku i doista mislim da je najbolji desni bek na svijetu u ovom trenutku. Pritom ne osporavam kvalitetu nekih drugih igrača, primjerice Micaha Richardsa ili Danija Alvesa. Njih dvojica su možda bolji na određenim dijelovima terena, ali Ćorluka je odličan na svakom dijelu terena. Jednostavno je briljantan - euforično govori Bilić, koji se u razgovoru za Telegrapf dotaknuo i drugog našeg reprezentativca na Otoku, Eduarda.
- Na početku nije igrao dovoljno i trebala su mu četiri mjeseca da se prilagodi u Arsenalu. Ali gotovo uvijek kad je igrao, i zabio je - kaže Bilić i komplementira i Duduu.
- Eduardo je izvrstan igrač. Njegov osjećaj za igru, sposobnost da igra timski, način na koji otvara prostor, dijeli ključne lopte. Stvarno je sjajan. Znam da ne izgleda tako, ali on je i vrlo snažan. Čak je i u zraku dobar. Eduardo je nevjerojatan - završio je izbornik.
Priliku da svi zajedno pokažu koliko mogu Ćorluka, Eduardo i Bilić dobit će već u srijedu. 'Nevjerojatnog Eduarda' i 'najboljeg beka na svijetu' Nizozemci će se morati čuvati već u srijedu na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...