Obavijesti

Sport

Komentari 13

Slaven Bilić za The Sun: S Modrićem idem i u krevet

Slaven Bilić za The Sun: S Modrićem idem i u krevet
6

Hrvatski izbornik je dao veliki intervju za engleski The Sun. Novinaru Kastrinakisu pričao je o svom autoritetu, Englezima, Capellu, ciljevima...

VIDEO

Novinar The Suna Anthony Kastrinakis osvjedočeni je ljubitelj hrvatskog nogometa. Slavenu Biliću se divi, fasciniran je njegovim radom. Naziva ga "guruom motivacije", a razgovor s njim - najotvorenijim ikada. Anthony je već nekoliko dana u Hrvatskoj, a intervju s Bilićem u Sunu je objavljen danas.
- Engleska ne može igrati dobar nogomet jer igra predvidljiv nogomet. Ne znam zašto je tako, znao bih da treniram te igrače, da razgovaram s njima. Kao izbornik moraš razgovarati s igračima - započeo je Bilić ovaj opsežan intervju, kakvoga hrvatski novinari mogu samo sanjati. Za strane medije, pogotovo Engleske, postoje neka druga mjerila.
- Da sam izbornik Engleske saznao bih u čemu je problem. Stvarno mi nije jasno zašto ta momčad često igra daleko ispod svojih mogućnosti. To bi doznao kroz treninge, ako ne tako onda u razgovorima nakon ručka, prije večere... - nastavio je Bilić i potom 'šokirao' Anthonyja:
- Ponekad i legnem u krevet s mojim igračima. Odem u sobu Modrića i Ćorluke ako vidim da imaju neki problem, legnem s njima u krevet i razgovaramo desetak minuta. To jednostavno moraš napraviti. Neki treneri se boje da će izgubiti distancu i autoritet ako se odluče za takav potez. No to nije istina, na taj način samo možeš pojačati svoj autoritet - otkrio je Slaven. Naravno da je u Sunu odmah osvanuo naslov 'U krevetu sa Slavenom Bilićem'.
- Ne moram nositi odijelo i kravatu ili držati neku posebnu distancu da bih imao autoritet. Imam autoritet i bez toga. Korisnije mi je doznati što nije u redu s mojim igračima. Pitam ih postoji li problem i pokušam pomoći da ga riješe. Ako mi se netko ne želi otvoriti, pokušam na drugi način doprijeti do tog igrača. Nitko od njih nije isti, jedan će ti doći sam i reći što ga muči, nekog drugog moraš stalno ispitivati što nije u redu. Moraš! - govorio je Bilić u Kastrinakisov mikrofon na temu autoriteta. Pa nastavio o svom viđenju engleske reprezentacije i rada Fabija Capella. Koji navodno trpi strašan pritisak.
- Protiv Francuske su igrali dobro, protiv SAD-a solidno, a protiv Češke nije bilo dobro. No iz svih tih utakmica vidljivo je da je ova momčad vrlo slična onoj koju je vodio McClaren. Ne radi se o previše utakmica, ali pritisak postoji. Capella vi novinari 'uništavate' - kaže Slaven, koji također osjeća pritisak.
- Naravno da sam i ja pod pritiskom. Izbornik sam hrvatske reprezentacije, pritisak je je..n. A za Capella je dobro što je izbornik tek odnedavno, službene utakmice su tek krenule. Sve ovo dosad bila je samo proba.
Bilić misli da će Englezima s vremenom ići sve bolje.
- Siguran sam da će Engleska biti sve bolja. I Capello i cijeli nogometni svijet, a pogotovo navijači, očekivali su veći pomak već dosada. Dosad se nije dogodilo, ali još je rano - rekao je Bilić, pa 'povukao ručnu'.
- Poznato je koliko volim Englesku i engleski nogomet. Zato mi je teško govoriti o Engleskoj. Nemam ništa protiv Capella, njegov sam obožavatelj. On je Capello! Teško je meni govoriti što ne valja u njegovoj momčadi, ali on bi to trebao doznati.
Dva dana prije utakmice Bilića ne muči nesanica. Nije zabrinut, još manje uplašen.
- Ne bojimo se Engleske. Ako bi se itko trebao brinuti zbog utakmice u srijedu, to su onda Englezi. Razumijem njihovu želju za revanšom, koja se nekada zna i negativno odraziti. No oni su previše iskusni da bi im se to dogodilo, nisu to klinci koji bi mogli izgoriti u želji - rekao je Bilić i otkrio svoje očekivanja:
- Očekujem da ćemo biti prvi u grupi. To sam očekivao i prije dvije godine, a sada pogotovo. Moja momčad je sada sigurno bolja od one koja je dvaput pobijedila Englesku u prošlim kvalifikacijama - završio je Slaven Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom