Obavijesti

Sport

Komentari 22

Slaven Bilić: Zadovoljan sam, Hajduk je ove sezone dobar

Slaven Bilić: Zadovoljan sam, Hajduk je ove sezone dobar
3

Lijepo je biti doma. Utakmica će biti prijateljska, ali i ja i Igor Tudor ćemo tražiti da to bude "prava", kao da se igra za bodove, rekao je Slaven Bilić dan prije utakmice

VIDEO

Slaven Bilić sutra će kao trener Bešiktaša izvesti svoju momčad na Poljud, na ogled s Hajdukom.

- Lijepo je biti doma. Utakmica će biti prijateljska, ali i ja i Tudor ćemo tražiti da to bude "prava", kao da se igra za bodove. Mi smo došli u dobrom sastavu, fali nam 10 reprezentativaca, no i dalje imamo jako dobar kadar.

Bili ste igrač i trener Hajduka, dolazili ste kao izbornik, sada dolazite kao trener.

- Bio sam dvaput s reprezentacijom. Poseban je osjećaj, doma sam i sigurno to nije kao da igram negdje drugdje.

'Bile' prati.

- Kako ne. Zadovoljan sam Hajdukom, meni je dobar. Ne samo što je nakon respektabilnog broja utakmica blizu vrhu. Mladi su, poletni, dobro vođeni i ja sam jako zadovoljan. Neke sam utakmice gledao, koliko je to moguće iz Turske, ali i iz razgovora s ljudima koji ga redovito prate, mogu dati izuzetno dobru ocjenu.

Kako ste se snašli u Bešiktašu?

- Dobro nam ide, veliki je klub, a kao i svake godine isti je cilj, borba za prvaka između tri kluba, ali i ostali se dižu i dobro stoje. Puno klubova ima financije i kupuje strance. Liga je dobra, mi smo na početku sezone imali sitnih financijskih problema, imali smo gradnju stadiona... Fener i Galata više vrijede na papiru, ali za sada to ide dosta dobro. Zadovoljan sam s igračkim kadrom, kako odgovaraju na naše zahtjeve. Može nas to daleko odvesti, no sigurno je da ćemo ostati čvrsto na zemlji. Klub ima velike zahtjeve i od strane uprave i igrača, mentalitet je sličan i za sada sam zadovoljan, ali bez euforije.

Je li pritisak u Turskoj sličan pritisku rada u Rusiji ili reprezentaciji?

- Sličan je. Imao sam sreću da sam radio na top nivou, reprezentacija, Lokomotiv i sad Bešiktaš. Pritisak je u Turskoj sličan reprezentaciji, svaki dan. Osjećaš ga na ulici, ne samo u Istanbulu, nego na svakom gostovanju... To je specifičan klub, nema ništa bolje od pozitivnog pritiska koji te gura naprijed i to mi se sviđa.

Koliko je razlika u transferima?

- Mi smo bili oprezni, nismo razbacivali novac, međutim dobro smo kupovali. Hajduk? Lako je govoriti sa strane, ne želim soliti pamet ali Hajduk nije u situaciji da nekoga istrpi par godina i da dođe na naplatu prava vrijednost. Hajduk je osuđen na takvu svakodnevicu danas. Mi ne možemo prihvatiti model Rusije ili Turske koji su bogatiji, kojima su budžeti puno veći nego naši. Mi bi htjeli nešto od Hajduka, ali je nerealno da se momčad održi na okupu pet- šest godina.

Bez savjeta Štimcu

Hrvatska i Belgija igraju za par dana, imate li savjet za izbornika Štimca?

- Nemam savjet. Velika je to utakmica, veliki protivnik, u nekom scenariju sve je moguće. S našom pobjedom Belgija ima pritisak da mora u zadnju utakmicu ući punom snagom. Nitko nam ne smije uzeti nadu, ali pobjeda bi nas napunila samopouzdanjem pred Škotsku i baraž. Igramo protiv super momčadi, no mi se imamo čemu nadati. Ne mogu reći da smo favoriti, ali igramo kući, imamo dobru momčad i imamo se pravo nadati pobjedi. Turci su ne tako davno bili u lošoj situaciji, sada realno mogu biti i drugi.

Kako doživljavaš utakmice reprezentacije?

- Navijački, kao i svaki Hrvat koji reprezentaciji želi dobro...

Nema Srne i Šimunića, mogu li se ovi igrači nositi s pritiskom?

- Kada je trebalo, znali su odgovoriti na pritisak, svaki put smo prolazili doigravanje. Mogu se oni nositi s pritiskom.

Za kraj je Bilić dao mišljenje o prodaji Hajduka.

- Imam mišljenje, ali nemam rješenje. To trebaju odlučiti većinski vlasnici, a ja se kao hajdukovac mogu nadati samo da će to biti prava odluka.

Tudor: Pobjeda protiv Slavena Bilića mi nije u prvom planu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'