Obavijesti

Sport

Komentari 24

'Medvjedi' slavili protiv Znojma u prvom susretu doigravanja

Medveščak je u prvoj utakmici doigravanja u prepunoj Ledenoj dvorani protiv češkog Znojma upisao prvu važnu pobjedu. Slavili su protiv češke momčadi rezultatom 3-1

VIDEO

U prvoj utakmici doigravanja Medveščak je u Ledenoj dvorani svladao Znojmo 3-1, Česi su vrlo grubom igrom pokušali pritisnuti domaćine, no Medveščak je pokazao da igra sjajno ove sezone i stigao do prve od četiri pobjeda koliko moraju upisati u ovoj fazi natjecanja. 

Prva trećina pokazala je odmah koliko će susret između Medveščaka i Znojma biti žestok. Tenzije su rasle već u prvim minutama susreta, a nervoza gostiju porasla je još više nakon pogotka Alana Letanga koji je već u 2. minuti donio vodstvo 'medvjedima' neobranjivim udarcem iz daljine. Iskre između dvije momčadi frcale su tokom svih 20 minuta prvog dijela, eskalirale u tučnjavu u kojoj su letjele kacige i dovele do statistike od 12 minuta kazne na strani Znojma i 8 minuta kazne na strani 'medvjeda' samo nakon prve trećine.

I u nastavku susreta gostujući je golman Čiliak nastavio spašavati vlastitu momčad. Medveščak je bio mnogo odlučniji u napadu s puno više prilika. Najbolja im se pružila nedugo nakon početka druge trećine, no šut Grega Daya završio je ispod Čiliaka koji ga je uspio zadržati izvan mreže. Propušten gol Daya realizirao je potom u 26. minuti Joel Prpic u sjajnoj kontri kojom je ostao sam pred gostujućim vratarom. Prpic je u toj situaciji bio nepogrješiv i povećao vodstvo 'medvjeda' na 2-0.

- U prvoj smo se trećini još odmjeravali, pratili kako tko igra. U nastavku smo im uzeli mjeru, odgovorili na njihovu igru i držali ih pod kontrolom i ostvarili prednost. Cilj nam je nakon toga bio ići samo još više golova - rekao je borbeni Tom Zanoški koji nije propustio ni današnju tučnjavu protiv Znojma.

Da su Česima uzeli mjeru 'medvjedi' su pokazali i u posljednjoj trećini. Već u prvim sekundama Naglich se našao u dvije odlične prilike i pokazao gostima da se neće zadovoljiti tek s dva gola.

Prebrz za češku obranu bio je Tom Zanoški kojeg su gosti morali zaustaviti prekršajem. Zanoški je izborio kazneni udarac, ali ipak nije uspio svladati golmana Znojma za novo, veće vodstvo.

U posljednjoj je trećini na ledu bio samo Medveščak. Domaći su hokejaši stvarali brojne prilike, no nisu uspjeli gurnuti pak u mrežu i osam minuta prije kraja stigla ih je 'kazna'. Znojmo je preko Jana Šeda smanjio zaostakat na 2-1.

Mirniju završnicu ipak je donio Joel Prpic. Četiri minute prije kraja odbijenu je pločicu 'potrpao' u mrežu Znojma i vratio 'medvjedima'dva gola prednosti. 

Medveščak je stigao po prve, teške pobjede u prvom susretu doigravanja, a već u utorak gostuju u Češkoj.

- Uložili smo puno energije i ostavili sve na ledu. Siguran sam da će tako biti i u idućim susretima doigravanja - rekao je odmah nakon susreta trener Medveščaka Marty Raymond.

Vienna iznenadila Linz

Alba je s čak 7-2 svladala ljubljansku Olimpiju dok je  dok je Red Bull u Salzburgu pobijedio Klagenfurt 5-3.

Iznenađenje su priredili i hokejaši Vienne koji su u produžecima pobijedili Linz 4-3. Vienna je u odigravanje stigla kao posljednje momčad ljestvice dok je Linz bio prvi. 

EBEL liga, doigravanje:

MEDVEŠČAK – Znojmo 3-1 (1-0)

Alba – Olimpija 7-2 (1-0)

Red Bull Salzburg – Klagenfurt 5-3 (1-0)

Linz – Vienna 3-4, nakon produžetka (0-1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi