Obavijesti

Sport

Komentari 23

Slavlje Rome i Juventusa: Totti se upisao u povijesti Serie A

Slavlje Rome i Juventusa: Totti se upisao u povijesti Serie A
9

Roma je u 19. kolu talijanskog prvenstva svladala Cesenu s 5-1. Juventus je protiv Atalante slavio 2-0. Totti je s dva gola postao najbolji strijelac u povijesti serie A

VIDEO

Roma je utakmicu riješila već u prvih deset minuta. Kapetan 'vučice' Francesco Totti prvi gol je postigao u drugoj minuti, a drugi je zabio samo par minuta kasnije. 

Za Romu, osim Tottija, zabili su i Borini i Juan te Pjanić koji je psotavio konačnih 5-1. Jedini gol za goste postigao je Eder u nastavku.

Totti je sa svoja dva pogotka ne samo da je sudjelovao u slavlju Rome, za koju igra već gotovo dvadeset godina, već je srušio i više od pola stoljeća star rekord.

Totti je time postao najbolji strijelac u povijesti talijaske serie A. Zabio je čak 211 golova i to u dresu istog kluba.

Rekord je prije Tottija pripadao  Šveđaninu Gunnaru Nordhlanu koji je s dresom Milana postigao čak 210. golova. Bivšeg igraču 'rossonera' za to je trebalo ipak nešto manje vremena, samo 257 utakmica, dok je Totti svojih 211 golova zabio nakon dvostruko više susreta ( 486).

Giuseppe Meazza, po kojem nosi ime Interov stadion, upravo je u dresu 'nerazzurra' zabio 197 golova u 303 utakmice i nalazi se na trećem mjestu te ljestvice.

Četvrti je kapetan 'stare dame', Alessandro Del Piero, koji dana u pobjedi nad Atalantom 2-0 nije zabio, ali na svom kontu ima 185 golova u 468 nastupa za Juventus.

Za Juventus su danas strijelci bili Lichtsteiner i Giaccherini koji su torinskoj momčadi donijeli nova tri boda i učvrstili prvo mjesto  na tablici.

Serie A, 19. kolo:

Atalanta – Juventus 0-2 (Lichtsteiner 55, Giaccherini 82)-ušao u 46.posjed 63, udarci 18-9

Roma – Cesena 5-1 (Totti 1, 8, Borini 9, Juan 62, Pjanić 70 / Eder 59)

Redoslijed: 1. Juventus 41, 2. Milan 37 (-1), 3. Udinese 35 (-1), 4. Lazio 33 (-1), 5. Inter 32 (-1)...15. Atalanta 20...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta