Obavijesti

Sport

Komentari 80

Slavonka najjača u Hrvatskoj: Milijana diže 307,5 kilograma

Slavonka najjača u Hrvatskoj: Milijana diže 307,5 kilograma
9

Milijana de Mori Vojnović podigla je 307,5 kila u "powerliftingu" (čučanj, dizanje s klupe, 'mrtvo dizanje'). Rođena Požežanka udana je za australskog boksača Marka

VIDEO

Milijana de Mori Vojnović na prvenstvu Hrvatske u "powerliftingu" oborila je tri nacionalna rekorda. Rođena Požežanka udana za australskog boksača hrvatskog podrijetla podigla je u čučnju 112,5 kilograma, u dizanju s klupe 70 kilograma, a u "mrtvom" dizanju 125 kilograma. Ukupno 307,5 kila što je bilo 27,5 kilograma više od drugoplasirane na natjecanju u Virovitici. Malo je reći - uvjerljiva pobjeda.

VIDEO

Milijana ima tek 55 kila, a dizanjem utega s klupe počela je trenirati prije nekoliko tjedana. I već obara rekorde. U Virovitici je nastupala za "Maksimus" iz Pitomače.

Požežanka obara sve rekorde , a ovim se sportom počela baviti tek prije nešto više od godinu dana. Pred kraj 2014. godine dala je intervju za Mrežu TV i to nakon obaranja tri rekorda na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prije 10 godina sam bila prvakinja Hrvatske u kick-boxingu. Zadala sam si cilj da 2014. postanem prvakinja i u dizanju utega te tako obilježim 10 godina od mog zlata iz kick-boxinga - rekla je Milijana za Mrežu TV i dodala:

- Sve više cura se bavi ovim sportom. Cilj mi je predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Znam da moram trenirati žestoko. Sve je moguće, ali moram napraviti plan.

VIDEO

Njezin suprug Mark de Mori, perspektivan je boksač. Slavio je u zadnjih 19 borbi, a nadimak mu je "The Dominator". Od 31 meča izgubio je tek jedanput, dvaput je bilo neriješeno, a slavio je 28 puta, od toga je 24 puta nokautirao protivnike.

- Mark je ponosan na mene. On je važan element u mojim uspjesima. Ponekad imam loš dan, frustrirana sam nakon teških treninga, a on je tu za mene. Pomaže mi puno, gura me naprijed - kazala je Milijana za Mrežu TV.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Mark se rodio u Perthu, ali djed mu je iz Hrvatske.

- Sviđa mi se u Požegi. Kad poželim popiti kavu, imam kafića koliko želim. Sve kafić do kafića. U Perthu nije tako. Preko tjedna gotovo nitko ne izlazi. Znam da je ovdje to dio kulture. Djed mi je iz Zadra - rekao je Mark u intervjuu za 034portal prije tri godine.

VIDEO

Tada još nije oženio Milijanu. U međuvremenu je postao požeški zet , a suprugu prati na gotovo svakom natjecanju. No i ona njega prati na treninzima i nekim mečevima. Mark je po WBC organizaciji 20. teškaš svijeta.

Uzori su mu Željko Mavrović i Mirko Cro Cop.  Zanimljivo, Markov promoter bio je legendarni Don King, a jedna od želja mu je izazvati jednog od braće Kličko.

Ivana Ivanović/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram