Obavijesti

Sport

Komentari 4

Slavonski Mr. Derby spašavao je Osijek, a sada želi i Cibaliju

Slavonski Mr. Derby spašavao je Osijek, a sada želi i Cibaliju
1

AKO ZABIJE... Neće slaviti gol ukoliko bude strijelac protiv svog Osijeka. Josip Barišić (31) proveo je 20 godina u 'plavo-bijelima', a od ove zime je 'nebeskoplavi' i sada želi pomoći njima kao i Osijeku prije četiri godine

VIDEO

Cibaliji je nasušno nedostajao napadač prvoligaškog iskustva koji zabija izgledne šanse. Baš kao u Puli protiv Istre 1961 u posljednjem kolu kada je završilo 0-0 gdje su Vinkovčani propustili realizirati svoje zicere.

Uprava je reagirala i dovela Josipa Barišića (31) iz poljskog kluba Piast Gliwice, napadača koji je u 151 utakmicu za njihovog velikog rivala NK Osijek zabio 33 gola. 

Osječka Kohorta ga obožava i naziva 'spasiteljom' jer je u borbi za ostanak 2014. zabio ključan gol Hrvatskom Dragovoljcu za ostanak u 1. HNL.

- Ma ne volim taj termin 'spasitelj' - skromno će za početak.

Barišić nosi nadimak Mr. Derby 'El Slavonica' budući da je njihov najbolji strijelac u povijesti s pet golova. Trener Osijeka Zoran Zekić odmah je na drugom mjestu s četiri gola koja je zabio igrajući baš za - Cibaliju!

- Uh, pa svi su mi ti golovi nekako dragi, nema tog posebnog kojeg bi sada izdvojio - skroman je napadač. Između njega i njegovih bivših suigrača iz Osijeka vladaju sjajni odnosi. 

- Između nas je stalno neka zafrkancija, čujem se s kapetanom Osijeka Bornom Barišićem. Nismo mi u rodu, ali vjerujte, kao da jesmo. Bit će teških okršaja, pogotovo jer je teren jako težak. Pa, ne znam boje li se oni nas - kaže - kaže Barišić.

Nakon tri godine igranja u Europi vratio se doma.

- Za mene je velika promjena bila doći iz Poljske u Hrvatsku. Velike su razlike u infrastrukturi, trening kampovima, svlačionicama... Kod nas sve nedostaje. Stadioni su skoro svi u rasulu, ali znate, HNL ima svoju draž - kaže Josip i dodaje:

- S obzirom na uvjete kakve imamo, kod nas u klubu je atmosfera kao u Real Madridu - uz osmijeh komentira.

U borbi za ostanak Cibaliji je svaki bod gotovo presudan, a Osijek ih ove sezone još nije pobijedio.

- Imamo mi kvalitetu za odgovoriti Osijeku, pokazali smo da znamo i možemo. Samo da počnemo realizirati te šanse koje stvorimo i to će ispasti dobro.

Spašavao je Osijek, sada je na drugoj strani i neće štedjeti bivši klub u Vinkovcima.

- Sad sam igrač Cibalije i ako budem imao šansu, morat ću im zabiti. Ako budem igrao i zabijem, neću slaviti gol iz poštovanja prema klubu u kojem sam proveo više od 20 godina - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'