Obavijesti

Sport

Komentari 9

Slažu momčad: Novi golmani, ali isti budžet i trener French

Slažu momčad: Novi golmani, ali isti budžet i trener French
1

Za tri-četiri tjedna znat ćemo tko od igrača želi ostati. Jasno je da će neki dečki iskoristiti bogate ponude drugih klubova kako bi zaradili lovu, rekao je Aaron Fox

VIDEO

Jonathan Cheechoo vjerojatno odlazi. Kao i Matt Murley, Ryan Vesce te Barry Brust. Ponude će dobiti i Ellison, Švarny, Bjorkstrand, Linglet, Thomas... No barem će trener ostati u Medveščaku.

- Za tri-četiri tjedna znat ćemo tko od igrača želi ostati. Jasno je da će neki dečki iskoristiti bogate ponude drugih klubova kako bi zaradili lovu - rekao je Aaron Fox, sportski direktor, koji je s direktorom hokejskih operacija Markoantonijem Belinićem i složio ovosezonsku momčad.

- Budžet će nam ostati isti, 10 milijuna eura, pa ćemo opet biti limitirani. No u boljoj smo situaciji nego prošle godine jer su naši sadašnji igrači proširili dobar glas o Zagrebu i Medveščaku. Lakše ću nagovoriti igrače da dođu. Čak i ako izgubimo četiri, pet ili šest igrača zbog boljih ponuda, opet imam adut u rukavu jer ću potencijalnim prinovama reći da mogu igrati za nas, a onda negdje drugdje zaraditi milijun dolara. Budućnost nam je svijetla, malo je gradova i klubova koji mogu ponuditi ovako dobre uvjete života za hokejaše iz Kanade i Amerike - objašnjava Fox.

Medveščak u svakom slučaju treba nove golmane. Utakmice protiv Leva pokazale su što znači imati vrhunskoga golmana. Dekanich nije ta kategorija, Brust je nešto bliže, no previše oscilira. Nužna je i širina i kvaliteta u obrani, šest bekova ne može nositi cijelu sezonu.

Napadači? Pitanje je tko će ostati. U Medveščaku bi napravili odličan posao kad bi zadržali Vescea, Lingleta, Ellisona, Murleya, Bjorkstranda, Thomasa, pa i Cheechooa, no to će biti teško.

Velika je stvar što su čelnici kluba zadržali trenera Marka Frencha. Produljenje suradnje još nije potpisano, no pitanje je dana kad će se to dogoditi.

- Ako nam neki igrači i odu, trebali bismo za njih dobiti i odštetu, što bi nam ‘pojačalo’ budžet. Nadam se da ćemo neke glavne igrače ipak uspjeti zadržati u Zagrebu za novu sezonu, pridodati im prava pojačanja te opet izboriti doigravanje. Možda čak napraviti i nešto više - rekao je Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: Petković majstorski izjednačio, stativa spriječila novi gol Rijeke

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti