Obavijesti

Sport

Komentari 4

Slovenci su zaustavili sportska natjecanja zbog korona virusa!

Slovenci su zaustavili sportska natjecanja zbog korona virusa!

Dok je U21 nogometni EURO u punom jeku, slovenska je Vlada odlučila zabraniti sportska natjecanja u najvišem rangu, a nogometni Savez je odmah uputio apel

Slovenija je postala prva zemlja u Europi koja je 2021. prekinula sportska natjecanja! Vijest je to koja nam stiže iz susjedstva gdje je ovaj tjedan zabilježeno više od 2000 zaraženih korona virusom dnevno. Novom uredbom Vlade treninzi su ograničeni samo vrhunskim sportašima te članovima reprezentacija, dok su zaustavljena natjecanja i na najvišoj razini.

Slovenci uskoro u 'lockdownu'?!
Slovenci uskoro u 'lockdownu'?!

Iz nogometnog Saveza Slovenije odmah su uputili apel na adresu Vlade kako bi im opet omogućila odigravanje utakmica jer, podsjetimo, trenutno se u Sloveniji igra Europsko nogometno prvenstvo U21 reprezentacija. Najavili su im da će ponovno razraditi odluku.

Istaknuli su iz nogometnog Saveza da pooštravanje mjera u trenutnoj situaciji svakako ima smisla, ali zatvaranje - ne. Mnogi slovenski mladi reprezentativci igraju upravo u slovenskoj ligi pa su istaknuli da su im potrebne natjecateljske utakmice kako bi mogli konkurirati na najvišoj razini. 

Ljubljana: Pripreme za kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko nogometno prvenstvo između Slovenije i Hrvatske

Ukupno je u Sloveniji oko četiri tisuće smrti povezanih s koronom te je dosad bilo zaraženo više od 200.000 ljudi.