Slovenci u prijateljskoj uoči Eura pobijedili 'kauboje' u Celju... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 44

Slovenci u prijateljskoj uoči Eura pobijedili 'kauboje' u Celju...

Slovenci u prijateljskoj uoči Eura pobijedili 'kauboje' u Celju...

Rukometaši Slovenije u Celju su pobijedili Hrvatsku 33-26. Strijelce oslabljene Hrvatske predvodili su Luka Šebetić i Luka Cindrić sa po pet pogodaka, a triput je mrežu zatresao Ivan Čupić

VIDEO

Hrvatski rukometaši poraženi su od Slovenije 33-26 (17-15) u prvoj pripremnoj utakmici uoči nastupa na Europskom prvenstvu, odigranoj u srijedu u celjskoj dvorani Zlatorog. 

POGLEDAJTE VIDEO: Svadba Davida Mandića

Pokretanje videa...

Svadba Davida Mandića VIDEO

Strijelce oslabljene Hrvatske predvodili su Luka Šebetić i Luka Cindrić sa po pet pogodaka, a triput je mrežu zatresao Ivan Čupić. U slovenskoj reprezentaciji su po sedam golova postigli Blaž Janc i Gašper Marguč, a triput je strijelac bio Jure Dolenec.

Unatoč oslabljenom sastavu, u kojem još nema igrača iz Bundeslige (Duvnjak, Martinović, Brozović, Pešić,...), Hrvatska je doživjela poraz s prevelikom razlikom, do koje je domaća reprezentacija stigla u samoj završnici utakmice iz kontranapada nakon pogrešaka hrvatskih rukometaša.

Nakon relativno izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su Slovenci u završnici stvorili dva gola prednosti (17-15) u samoj završnici, domaća reprezentacija je drugi dio otvorila serijom 3-0 i stekla prvu osjetniju prednost (20-15).

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije

Promjenom obrane i boljom igrom, izabranici Hrvoja Horvata uspjeli su se vratiti u utakmicu i doći na samo jedan gol zaostatka (23-22), kad je uslijedio novi pad koncentracije. Slovenci su od sljedećih devet pogodaka na utakmici postigli njih osam i došli do najvećih osam golova prednosti (31-23).

Hrvatski rukometaši će do početka Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj (13. - 30. siječnja) odigrati još dvije pripremne utakmice u sklopu Croatia kupa u Osijeku, 6. siječnja (16.45 sati) protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, a 8. siječnja (16.45 sati) protiv Rusije.

U prvom krugu EP-a izabranici Hrvoja Horvata smješteni su u skupinu C kojoj je domaćin Szeged, a natjecanje će otvoriti 13. siječnja (20.30 sati) protiv Francuske.

Dva dana poslije (20.30 sati) Hrvatska će igrati protiv Srbije, a 17. siječnja (18 sati) će prvi krug zaključiti dvobojem protiv Ukrajinaca. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina izborit će mjesto u drugom krugu grupne faze natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner