Sport

Komentari 3

Slovenski klub Koper Primorska diskvalificiran iz ABA lige

Slovenski košarkaški klub Koper Primorska diskvalificiran je iz regionalne ABA lige zbog ponovnog slučaja neopravdanog otkazivanja utakmice.

Slovenski klub je iz neopravdanih razloga otkazao utakmicu 11. kola protiv Splita koja se trebala igrati 19. prosinca.

Kako je to ponovljen slučaj, vodstvo ABA lige je Primorsku izbacilo iz natjecanja. Prethodno je koparski sastav otkazao utakmicu 10. kola protiv Borca kada nije doputovao u Čačak.

"Uzimajući u obzir da je ovo ponovljeni slučaj neopravdanog nepojavljivanja na utakmici, u skladu sa Statutom lige, Primorska je automatski diskvalificirana iz natjecanja i svi njezini rezultati, prije i poslije prekršaja, bit će registrirani rezultatom 20-0 za suparnika," navodi se u priopćenju ABA lige.

Daljnje sankcije za Koper Primorsku bit će određene propozicijama natjecanja, a slovenskom sastavu prijeti visoka novčana kazna i tri godine zabrane sudjelovanja u ABA ligi.

Koper Primorska je 2019. pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Jurice Golemca osvojila naslov slovenskog prvaka, Kup i Superkup, međutim klub se trenutačno nalazi u velikim financijskim problemima. Golemac je u siječnju ove godine preuzeo Cedevita Olimpiju.

(tt)

Slovenski klub Koper Primorska  diskvalificiran iz ABA lige