Obavijesti

Sport

Komentari 10

Slovenski odbojkaš zarazio se zika virusom u Rio de Janeiru?

Slovenski odbojkaš zarazio se zika virusom u Rio de Janeiru?
1

Slovenske Novice pišu kako se mladi odbojkaš Jan Klobučar zarazio na pripremama s reprezentacijom u Brazilu. No ministarstvo i odbojkaški savez to demantiraju

VIDEO

Jan Klobučar (23) vratio se s priprema zajedno s ostalim slovenskim reprezentativcima iz Rio de Janeira protekli tjedan.

Slovenske Novice pišu kako je mladi odbojkaš zaražen zika virusom. 

Klobučar je po povratku u Sloveniju dobio visoku temperaturu i bolove u mišićima.

Ostali reprezentativci nisu imali simptome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Savez i ministarstvo demantirali: Klobučar već trenira

Potvrdu da je mladi sportaš zaražen zika virusom Slovenskim Novicama dao je Nacionalni institut za javno zdravstvo, no iz ministarstva to demantiraju.

- U spomenutom slučaju nije se radilo i infekciji zika virusom - kazala je ministrica zdravstva Milojka Kolar Celarc u kratkoj izjavi novinarima, dodavši da sumnja u infekciju zikom nije bila potvrđena.

Institut za javno zdravlje najavio je za danas konferenciju za novinare o spomenutom slučaju i potencijalnim rizicima za zdravlje od virusa zika kojeg prenose tigrasti komarci.

U međuvremenu je Slovenski odbojkaški savez objavio priopćenje u kojemu se navodi da je odbojkaš Klobučar dobro i da već trenira.
- Klobučar je nakon povratka iz Brazila u Sloveniju doista obolio i zatražio pomoć na infekcijskoj klinici, ali su svi dodatni nalazi na koje je upućen pokazali da nije inficiran virusom zika - naveo je Savez u priopćenju.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru tijekom kolovoza nastupit će gotovo 11.000 sportaša. U Brazilu će biti i preko pola milijuna turista. 

Odgodit će Olimpijske igre?

Nedavno su iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) objavili kako će prikupiti dodatne podatke o rasprostranjenosti virusa zika. 

Na temelju tih podataka odlučit će o mogućoj odgodi ili otkazivanju Olimpijskih igara, objavila je glavna tajnica WHO-a Margareta Chan.

- Odlučili smo se na taj korak s obzirom na razinu zabrinutosti koja vlada u međunarodnoj zajedinici - poručila je Chan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka