Obavijesti

Sport

Komentari 43

Slučajni junaci Krakowa: Oni nisu ni trebali biti u Poljskoj

Slučajni junaci Krakowa: Oni nisu ni trebali biti u Poljskoj
4

USPJEŠNI I RODITELJI Anđelka Kopljar, majka kapetana Marka Kopljara, upisala je školu trčanja, a prije samo dva mjeseca istrčala je 21 kilometar polumaratona...

VIDEO

Da se Luka Stepančić nije ozlijedio, njegov imenjak Šebetić ne bi igrao na EP-u. Da izbornik nije otpisao Igora Vorija, možda nikad ne bismo doznali kakav je potencijal Marino Marić. Mnogi hrvatski rukometni junaci trebali su zapravo biti doma.

Ponavlja se donekle priča iz 2003. Za pola reprezentacije koja je prije 13 godina otišla na SP u Portugal nitko nije čuo, a danas su svi oni hrvatske rukometne legende. Balić, Lacković, Špoljarić, Valčić, Sulić... Ti dečki za koje je te 2003. malotko bio spreman ruku gurnuti u vatru da će biti svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, u Portugalu su započeli berbu medalja.

Šljiva na oku

Možda se ponovi taj scenarij, možda nakon Poljske i Marić, Mamić, Cindrić, Šebetić, Slišković i Kozina budu junaci koje zapravo nitko nije očekivao.

“Ponekad zasviram za ekipu klavijature. Zabavim dečke, no sve to ostane među nama” - Marić je zabavljač na putovanjima

Šebetić je za Zagreb u Ligi prvaka debitirao sa samo 17 godina. U to vrijeme pjevao je i u crkvenom zboru. Krešimir Kozina i Marino Marić zajedno su osvojili kadetsko zlato, a u Poljskoj prvi put zajedno igraju u seniorskom dresu.

Kozina je igrač Flensburga, u koji se probio iz austrijske lige. Dvije sezone nastupao je za Alplu. Cindrića možda niste previše zamjećivali na EP-u, no svaki put kad bi ušao, niste mogli ne primijetiti šljivu iznad oka. Dobio ju je na posljednjem treningu uoči početka Eura. Sudario se s Ivanom Čupićem.

“Prije šest godina na EP-u za igrače do 18 godina nosio sam iste čarape cijelo prvenstvo” - Duvnjak je nekad bio iznimno praznovjeran

I ova reprezentacija ima mnogo praznovjernih igrača. Predvodi ih baš Čupić. Prije svake utakmice obuje prvo lijevu tenisicu, a iz autobusa na putu prema dvorani uvijek nazove suprugu.

I Domagoj Duvnjak ima bezbroj rituala, a hobi mu je spavanje. Da nije rukometaš, bio bi, kako sam kaže, učitelj tjelesnog odgoja. Da nije otpao Domagoj Pavlović, pitanje je bi li Ivan Slišković i Marko Mamić uopće otputovali u Poljsku. I njih dvojica postali su slučajni junaci.

Rekordan broj naslova

Kako se osvajaju naslovi, mogu slobodno priupitati Zlatka Horvata. Zlaja s lakoćom zabija sedmerce, ali i puni vitrine. S PPD Zagrebom u karijeri je osvojio 12 prvenstava. Sumnjamo da ima puno sportaša na svijetu koji se mogu pohvaliti takvim postignućima.

“S 29 godina htio sam prestati igrati. Htio sam završiti fakultet, no pozvao me Zagreb” - Ivan Stevanović gotovo je zaključio karijeru

Pazite, i Ivan Stevanović trebao je biti višak. Golman koji će trenirati uz Alilovića i Ivića na pripremama, a onda biti poslan kući. Stevanović je danas prvi golman reprezentacije. Ivić je ostao u Hrvatskoj zbog ozljede, a nakon utakmice s Poljskom Alilovića je Ivan preselio na klupu.

I roditelji naših rukometaša su posebni. Anđelka, majka Marka Kopljara, recimo, prije dva mjeseca istrčala je polumaraton, odnosno 21 kilometar.

Slavko Midžor/PIXSELL

Ivan Stevanović debitirao je u reprezentaciji s 33 godine samo zato što se Filip Ivić nije oporavio od ozljede. Prije četiri godine gotovo je zaključio karijeru.

HRS

Manuel Štrlek nije samo vrhunski rukometaš i strijelac koji gotovo nikad ne promašuje. U 7. i 8. razredu osnovne škole išao je na natjecanja iz povijesti. Nakon što završi karijeru, želio bi biti trener ili sportski direktor.

HRS/Facebook

Marino Marić je glazbenik u reprezentaciji. Kad treba zasvirati i početi pjesmu, Marino je glavni. Zna svirati klavijature. Dovoljno za vrhunsku feštu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom