Obavijesti

Sport

Komentari 25

Jose je potpisao za Chelsea: Spremni smo opet se vjenčati

Jose je potpisao za Chelsea:  Spremni smo opet se vjenčati
2

Iako je najavio da će ugovor potpisati do kraja tjedna, Jose Mourinho potpis na četverogodišnji ugovor s Chelseajem stavio je u ponedjeljak, a vijest je potvrdio klub

VIDEO

U ponedjeljak idem u London, a do kraja tjedna ću postati trener Chelseaja, otkrio je Jose Mourinho tijekom vikenda prekinuvši šutnju o povratku Chelsea nakon što je već neko vrijeme bilo izvjesno da se Portugalac vraća u London.

No po današnjem dolasku nije se morao čekati kraj tjedna te je 'Special One' u ponedjeljak potpisao četverogodišnji ugovor s aktualnim osvajačem Europske lige. Službena potvrda stigla je sa službene stranice Chelseaja.

- Počašćen sam što mogu zaželjeti dobrodošlicu Jose Mourinha povodom njegova povratka u Chelsea. Njegovi uspjesi i ambicije prometnule su ga u glavnog kandidata - rekao je izvršni direktor kluba Ron Gourlay i dodao:

- Naš cilj je da klub guramo u pravom smjeru kako bi ostvarili velike uspjehe u budućnosti, a Jose je bio prvi izbor jer vjerujemo da je on pravi izbor za ovaj posao. On je bio i ostao jako popularna ličnost u klubu i svi žele ponovno raditi s njime.

Mourinho: Dogovorio sam sve u pet minuta

Nakon potpisa ugovora Jose Mourinho dao je za službenu stranicu kluba prvi intervju nakon povratka na Stamford Bridge.

- Jako sam sretan. Morao sam se pripremiti da mi ne bude sve preemotivno, ali očigledno je da sam sretan. Bila je to laka odluka - susreo sam se sa vlasnikom i nakon pet minuta kraktih i pragmatičnih pitanja dogovorili smo sve - rekao je Mourinho i dodao:

- Nikad nisam skrivao da su moje dvije strasti u nogometu Inter i Chelsea, a Chelsea mi je puno važniji. Bilo je jako teško igrati ta dva puta protiv Chelseaja.

'Special One' se osvrnuo na odlazak iz kluba 2007. godine.

- Bilo je to jako teško za mene jer mi je bilo super i imao sam veliku povezanost s klubom. No osjećaje na stranu, bilo je to fantastično vrijeme. Chelsea je nakon mog odlaska nastavio osvajati trofeje. Sad smo ponovno zajedno, a to je veliki trenutak za obje strane. Spremni smo se ponovno vjenčati i biti ponovno sretni i uspješni - izjavio je Portugalac.

Povratak nakon šest godina

Prgavi Portugalac vratio se u Chelsea nakon šest godina, a s Londončanima je od dolaska 2004. godine iz Porta, polučio veliki uspjeh. Osvojio je prvo Carling Cup te dvije sezone zaredom osvojio je Premiership te je u kolekciju dodao još jedan naslov Carling Cupa te je uzeo i FA Cup. S klubom se razišao 2007. godine kad je otišao s u Inter s kojim je dvaput osvojio 'scudetto' te uzeo Ligu prvaka nakon čega je 2010. potpisao za Real Madrid kojemu je osigurao prvenstveni naslov, Kup kralja te španjolski Superkup. Loša posljednja sezona bez ijednog osvojenog naslova bila je kap koja je prelila čašu predsjedniku Florentinu Perezu, s kojim je Mourinho zaključio suradnju na radost većine navijača. Prije dolaska u Chelsea s Portom je dvije sezone zaredom osvojio tadašnji Kup Uefa te Ligu prvaka. 

Službeno predstavljanje na rasporedu je u ponedjeljak 10. lipnja na Stamford Bridgeu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...