Obavijesti

Sport

Komentari 32

Smanjila grudi da bi bila broj 1: To mi je najveća žrtva karijere

Smanjila grudi da bi bila broj 1: To mi je najveća žrtva karijere
1

U finalu Roland Garrosa Simonu Halep čekala je Amerikanka Sloane Stephens, aktualna osvajačica US Opena, koja je u finalima na WTA touru imala omjer pobjeda i poraza 6-0. Sve do ove subote...

VIDEO

Rumunjka Simona Halep ostvarila je svoj san. U subotu je osvojila svoj prvi Grand Slam, i to njezin najdraži, Roland Garros. Tri je puta ostajala kratka "za milimetar". Uvijek u tri seta, gubila je redom od Marije Šarapove, Jelene Ostapenko (2014. i 2017. Roland Garros) i Caroline Wozniacki (2018. Australian Open).

Ovaj put je u Pariz došla kao broj jedan, prva nositeljica, no odbijala je status favorita i govorila da nema pritisak osvajanja titule. Išla je meč po meč. Set su joj oduzele Alison Riske u prvom kolu i Angelique Kerber u četvrtfinalu  a onda je stigla do finala.

Tamo ju je čekala Amerikanka Sloane Stephens, aktualna osvajačica US Opena, koja je u finalima na WTA touru imala omjer pobjeda i poraza 6-0. Sve do ove subote. Stephens je krenula furiozno, povela je 6-3 i 2-0, ali onda je Halep ubacila u višu brzinu. Nije mogla dopustiti da joj i četvrta titula proleti kroz prste. 

Preokrenula je meč na svoju stranu i slavila s ukupnih 3-6, 6-4 i 6-1. Točno deset godina nakon što je osvojila titulu u Parizu u juniorskoj konkurenciji, sada joj je to uspjelo i među velikim curama. Njezin trener lijepo je sažeo taj trenutak: 

- Teški putevi često vode na prekrasna mjesta. Ovo je bolje od najboljeg - napisao je Darren Cahill na Twitteru, a slično je osjećala i sama Simona.

Površni pratioci tenisa Rumunjku znaju po tome da je 2010. godine smanjila svoje bujno poprsje jer joj je smetalo u postizanju boljih rezultata:

- Gledala sam jednom WTA listu na internetu i mog imena nije bilo niti na prvoj stranici (među 100 najboljih). Tada sam odlučila, ako želim biti broj 1, da je vrijeme za promjene. Ionako ih nisam voljena ni u svakodnevnom životu - rekla je tada Halep.

Plan je uspio. 9. listopada 2017. Halep je zasjela na prvo mjesto službene WTA liste i ostvarila svoj prvi san. 

- Najveća žrtva da bi bila broj 1 bila je ta operacija. Napravila sam to zbog tenisa. Ne mislim da je, recimo, treniranje neka žrtva. Tu sam jer stvarno volim ovaj sport - izjavila je nedavno za Sports Illustrated

Postepeno je Halep u svoju primarno defenzivnu igru ubacivala agresiju, postala je odlično taktički potkovana igračica koja može s bilo kime izaći na kraj. Osim, možda, s Mirjanom Lučić Baroni, jer je od nje dvaput izgubila u isto toliko mečeva i to dvaput na Grand Slamovima. Sada je dobro učvrstila svoje mjesto na tronu. Čak i Serena Williams, kad se u potpunosti vrati i dođe u kontinuitet bez ozljeda, neće imati tako lagan zadatak skinuti simpatičnu Rumunjku s prvog mjesta. Halep je to svojim radom u potpunosti zaslužila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija