Sport

Komentari 0

Sneijder: U Realu mi je boca votke bila najbolja prijateljica

Sneijder: U Realu mi je boca votke bila najbolja prijateljica

'Bio sam mlad, volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Loše stvari sam radio u Madridu, nije tu bila riječ o drogama, već o alkoholu. Navikao sam se živjeti kao zvijezda', priča Wesley Sneijder (36) o danima u Madridu

S 23 godine je stigao iz Ajaxa u Real Madrid. Wesley Sneijder (36) tad je bio još samo mladić koji nije znao što a sve čeka u španjolskoj prijestolnici, ali je ubrzo saznao - i opekao se. Nogomet je ostavio po strani, i odao se drugim stvarima. No, još uvijek je i na terenu pokazivao trenutke magije.

Reuters

- Ne mogu reći da mi je nešto nedostajalo u Madridu. Igrao sam dobro, ali mogao sam još bolje. Nakon nekog vremena shvatio sam da jedino mogu biti sam i da mi je boca votke bila najbolja prijateljica. Drugi dan bih ustajao kao da je sve u redu. Nastavio bih trenirati, no stvari bi postajale sve gore i gore, očito je da nisam bio fokusiran - objašnjava bivši nizozemski nogometaš i nastavlja:

- Lagao sam si, govorio sam da će sve biti u redu i da se oslanjam na svoju nogometnu inteligenciju. Pao sam fizički. Manje sam trčao, više sam se skrivao od trenera, a mislio sam da to nitko neće primijetiti. Ruud van Nistelrooy i Arjen Robben su me upozoravali, govorili su mi da neću dugo izdržati s takvim načinom života.

I nije dugo izdržao u Realu, nakon dvije je godine otišao u milanski Inter, a dane u Realu ipak nije u potpunosti obilježio nogomet. 

- Bio sam mlad, volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Loše stvari sam radio u Madridu, nije tu bila riječ o drogama, već o alkoholu. Navikao sam se živjeti kao zvijezda. Svi te obožavaju kao igrača Real Madrida i nemaš problema otići negdje i potrošiti tisuće eura na ljude.

International Friendly - Netherlands v Peru

Kasnije je još igrao za turski Galatasaray, francusku Nicu i Al Gharafu iz Katara te se umirovio u kolovozu prošle godine.