Obavijesti

Sport

Komentari 6

Šok! Glavni tajnik Fibe umro od infarkta na Igrama mladih

Šok! Glavni tajnik Fibe umro od infarkta na Igrama mladih
1

Košarka je izgubila vođu, zagovornika i prijatelja i naše su misli s Patrickovom suprugom i njihovo dvoje djece u ovom tragičnom trenutku, objavila je Fiba nakon smrti glavnog tajnika Patricka Baumanna

VIDEO

Član Međunarodnog olimpijskog odbora i glavni tajnik Međunarodne košarkaše federacije (Fiba), Švicarac Patrick Baumann preminuo je u nedjelju od srčanog udara tijekom boravka na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu.

- Košarka je izgubila vođu, zagovornika i prijatelja i naše su misli s Patrickovom suprugom i njihovo dvoje djece u ovom tragičnom trenutku - objavila je Fiba.

- Patrick je bio mnogo više od glavnog tajnika Fibe i člana MOO-a. Bio je moj bliski prijatelj, kao i prijatelj mnogih ljudi u košarkaškoj obitelji te široj sportskoj zajednici. Pod njegovim vodstvom Fiba je napravila veliki napredak, a modernizacija naše organizacije postala je model koji su slijedile i druge međunarodne federacij - rekao je predsjednik Fibe. Horacio Muratore.

Patrick Baumann rodio se 5. kolovoza 1967. godine u Švicarskoj, a košarkom se bavio kao igrač, trener i sudac, dok je 1994. godine ušao u Međunarodnu košarkašku federaciju kao odvjetnik, a godinu dana poslije bio postavljen za zamjenika glavnog tajnika. Jednoglasnom odlukom Središnjeg odbora Fibe Baumann je 2002. godine postavljen za glavnog tajnika te tako postao tek treći čovjek u povijesti koji je imenovan na tu dužnost, nakon što su je godinama obnašali prvo William Jones, a potom Borislav Stanković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Baumann je na dužnosti glavnog tajnika bio do 2003. godine do iznenadne smrti. Od 2007. godine je bio članom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), u kojem je obnašao mnoge značajne dužnosti u evaluaciji kod izbora domaćina olimpijskih igara, kao i u koordinaciji s organizacijskim odborima u gradovima koji su izabrani za domaćine. Bio je imenovan predsjednikom Organizacijskog odbora Olimpijskih igara mladih 2020. godine, koje će biti održane u Lausannei.

- Ovo je veliki šok i težak udarac. Teško je povjerovati u tako strašnu vijest. Izgubili smo mladog, suosjećajnog vođu koji je bio prepun nade i predstavljao budućnost sporta - izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

U čast preminulom Patricku Baumannu olimpijska zastava će sljedeća tri dana biti spuštena na pola koplja u glavnom sjedištu MOO-a u Laussanei te u sjedištu MOO-a na OIM u Buenos Airesu.

U Olimpijskom selu mladih u Buenos Airesu bit će održana i komemoracija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu