Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ivo Karlović lako u drugo kolo, prva nositeljica odmah ispala!

Ivo Karlović lako u drugo kolo, prva nositeljica odmah ispala!
1

Ivo Karlović izborio je drugo kolo Roland Garrosa pobjedom nad Stefanosom Tsitsipasom 7-6, 7-5, 6-4. Angelique Kerber upisala se u povijesti ispavši s turnira odmah na startu

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je plasman u 2. kolo Roland Garrosa, nakon što je u nedjelju sa 7-6 (5), 7-5, 6-4 svladao 20 godina mlađeg grčkog kvalifikanta Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 202.).

Karlović je u prvom setu ostavio mladog Grka bez prilike za 'break', ali je u 'tie-breaku' uspio nadoknaditi zaostatak 1-4 i svoju prvu set-loptu pretvoriti u značajnu prednost. U drugom setu je, pri rezultatu 4-4, 38-godišnji Zagrepčanin  izvukao tri 'break-lopte' (15-40 i još jednu prednost), da bi kod 5-4 propustio prve dvije set-lopte, ali kod 6-5 realizirao treću za prvi 'break' u meču, koji mu je donio vodstvo od 2-0 u setovima.

U trećem setu je Karlović 'breakom' u četvrtom gemu zakoračio prema pobjedi, ali mu je Tsitsipas u sedmom gemu oduzeo servis i smanjio zaostatak. Ipak, naš tenisač je u desetom gemu došao do nove prilike za 'break' te prvu meč-loptu pretvorio u svoju sedmu pobjedu u Roland Garrosu, za koju je trebao dva sata i 14 minuta. Tsitsipas je na meč-loptu napravio svoju šestu dvostruku pogrešku.

Karlović je pogodio 68% prvih servisa, nakon kojih je osvojio 84% poena. Imao je i vrlo dobrih 63% iskorištenosti prvog servisa. Meč je završio sa 10 aseva i iskorištene tri od sedam prilika za 'break'. Naš je tenisač imao 50 izravnih poena i 33 neforsirane pogreške.

Karlović u 2. kolu ide na ljevorukog Argentinca Horacija Zeballosa, koji je sa 7-5, 6-3, 6-4 svladao Francuza Adriana Mannarina. U jedinom dvoboju, odigranom ove godine u 1. kolu Australian Opena, Karlović je slavio u pet setova, 22-20 u najdužem petom setu na Australian Openu.

Poraz Lučić-Baroni

Mirjana Lučić-Baroni je sa 35 godina dočekala prvi Grand Slam turnir u karijeri na kojem je dobila status nositeljice, ali ga je završila već u 1. kolu, a kao glavni razlog za uvjerljiv poraz 3-6, 3-6 od Turkinje Čagle Buyukakčay, 156. tenisačice svijeta, navela je ozljede s kojima je stigla u Roland Garros. 

- Došla sam u Pariz dvostruko ozljeđena, imam velikih problema s ozljedom ramena, a imam i istegnuće lista. Zbog toga sam i otkazala prošlotjedni nastup u Strasbourgu, a tamo obožavam igrati - istaknula je nakon poraza Mirjana Lučić-Baroni pa nastavila:

- Iako nisam u deset dana opalila pošten forhend ili servis na treningu, i dalje sam željela igrati u Parizu. I tijekom meča sam imala veliku želju, no tijelo mi jednostavno nije dozvolilo moju pravu igru. Pokušavala sam zabijati lopte čim prije, a to neminovno nosi i brojne pogreške.

Mirjana ih je napravila 38 u 18 gemova, prosječno više od dvije po gemu, što je Turkinja vrlo mudro iskoristila.

- Curi (Buyukakcay) svaka čast, ona s time nema veze. Borila se, vraćala lopte i zasluženo dobila. Žao mi je, jer dobar dio ove sezone igram odličan tenis - izjavila je Lučić-Baroni koja u ovom trenutku nije mogla otkriti kakav joj je raspored sljedećih nastupa:

- Ne znam koji će biti moj sljedeći turnir, moram uzeti stanku i dobro razmisliti o svemu - rekla je na kraju meča Mirjana koja, unatoč ozljedama, planira u Parizu još zaigrati i u konkurenciji parova s Njemicom Andreom Petković.

O ambicijama do kraja sezone, neposredno nakon razočaravajućeg ispadanja u Roland Garrosu, nije željela govoriti.

- Ne znam, sad samo jako frustrirana, dosta će ovisiti o situaciji s tom ozljedom ramena, koja je prilično ozbiljna. Ne znam koliko ima smisla opet uzeti stanku i na Wimbledon doći bez pravih pripremnih mečeva - zaključila je Mirjana.

Rekordan oproštaj za prvu nositeljicu

Prva tenisačica svijeta, Njemica Angelique Kerber drugu godinu zaredom izgubila je već u 1. kolu Roland Garrosa, nju je u nedjelju s uvjerljivih 6-2, 6-2 nadigrala Ruskinja Jekaterina Makarova.

Lani je po Kerber u 1. kolu u Parizu kobna bila Nizozemka Kiki Bertens. Njemica je tako postala prva tenisačica u povijesti Roland Garrosa koja je, kao prva nositeljica, s turnira ispala već u prvom meču.

Roland Garros

Tenisači:

  • Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Gilles Muller (Luk/26) 7-6 (4), 6-7 (2), 6-2, 6-2
  • Pablo Carreno Busta (Špa/20) - Florian Mayer (Njem) 6-4, 6-2, 6-2
  • Taro Daniel (Jap) - Jerzy Janowicz (Polj) 6-4, 6-4, 6-4
  • Grigor Dimitrov (Bug/11) - Stephane Robert (Fra) 6-2, 6-3, 6-4
  • Mihail Kukuškin (Kaz) - Tennys Sandgren (SAD) 6-2, 6-1, 6-4
  • IVO KARLOVIĆ (HRV/23) - Stefanos Tsitsipas (Grč) 7-6 (5), 7-5, 6-4
  • Horacio Zeballos (Arg) - Adrian Mannarino (Fra) 7-5, 6-3, 6-4
  • Benjamin Bonzi (Fra) - Daniil Medvjedev (Rus) 5-7, 6-4, 6-1, 3-1 predaja
  • Albert Ramos-Vinolas (Špa/19) - Mariuš Copil (Rum) 6-7 (7), 6-1, 6-4, 6-2

Tenisačice:

  • Jekaterina Makarova (Rus) - Angelique Kerber (Njem/1) 6-2, 6-2
  • Jelena Ostapenko (Lat) - Louisa Chirico (SAD) 4-6, 6-3, 6-2
  • Monica Puig (Pur) - Roberta Vinci (Ita/31) 6-3, 3-6, 6-2
  • Petra Kvitova (Češ/15) - Julia Boserup (SAD) 6-3, 6-2
  • Timea Bacsinszky (Švi/30) - Sara Sorribes (Špa) 6-1, 6-2
  • Madison Brengle (SAD) - Julia Goerges (Njem) 1-6, 6-3, 13-11
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija