Sport

Komentari 85

Striniću našli problem na srcu: 'Ma ne bojte se. Igrat ću ja još'

Striniću našli problem na srcu: 'Ma ne bojte se. Igrat ću ja još'

Ivan Strinić bio je na redovnom liječničkom pregledu u svom novom klubu. Milan je objavio kako mu je pronađen početak hipertrofije srčanog mišića i ne smije igrati dok ne obavi dodatne pretrage

Ivan Strinić bio je na redovnom liječničkom pregledu u svom novom klubu. Milan je na službenoj stranici objavio kako mu je pronađen početak hipertrofije srčanog mišića te da neće igrati dok ne obavi dodatne pretrage.

"Tijekom pregleda koji naši igrači moraju proći svakih šest mjeseci, otkriveno je kako Ivan Strinić ima hipertrofiju srca i mora obaviti dodatne pretrage. Iz tog razloga neće trenirati niti se naprezati dok pretrage ne budu obavljene", objavio je Milan.

Vijest o privremenom prekidu karijere lodjeknula je u javnosti, ali nije sve tako dramatično. Strinić je dobro raspoložen, vjeruje kako će uskoro opet na teren.

- Nema razloga za brigu, ništa se posebno ne događa. Odmarat ću desetak dana, ponoviti pretrage, ali liječnici vjeruju da bih, najkasnije kroz mjesec dana, trebao biti spreman igrati - javio nam se Ivan Strinić i dodao:

- Zbog svega što se događa u svijetu nogometa, liječnici su jednostavno jako oprezni i zato su možda preporučili veće mjere opreza od onoga što je stvarno potrebno. Na svu sreću, odmor će mi dobro doći i da zaliječim ozljedu tetive.

Strinić neće imati nikakvu posebnu terapiju, samo će odmarati i odraditi pokoji lakši trening da mišići ostanu u tonusu.

- Odjedanput se oko cijele priče digla velika buka, ali uvjeren sam da ću još igrati nogomet na najvišoj razini te da još nije došlo vrijeme za mirovinu - završio je Strinić.

Bahtijarević: Zdravlje igrača nam je na prvom mjestu

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević izjavio je kako postoji konsenzus oko dijagnoze i načina liječenja Ivana Strinića (31) s liječnicima njegova kluba Milana, imajući u vidu interes i sigurnost igrača.

- Radi se o dijagnozi i slučaju kakvih smo već u nogometu imali. Mirovanje od sportskih aktivnosti je odgovarajuća mjera predostrožnosti te će nakon nekoliko tjedana mirovanja biti ponovljen pregled na kojem očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srčanog mišića. Naravno da ćemo situaciju dalje pažljivo pratiti i da će Ivan pritom imati skrb vrhunskih specijalista za ovakva pitanja jer nam je njegovo zdravlje na prvom mjestu - izjavio je Bahtijarević, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

Hipertrofija, povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportaša.

Najčitaniji članci