Sport

Komentari 1

Šok u NHL-u: Hokejaš usred utakmice pretrpio srčani udar

Šok u NHL-u: Hokejaš usred utakmice pretrpio srčani udar

Bouwmeester se srušio na klupi nakon samo 5 minuta provedenih u igri. Ukazana mu je pomoć i uspješno se oporavlja. Ima 36 godina i smatran je jednim od najizdržljivijih igrača lige

Hokejaš St. Louisa Jay Bouwmeester (36) pretrpio je srčani udar usred NHL utakmice njegovih Bluesa i domaćih Anaheim Ducksa koja je prekinuta da bi se ukazala pomoć Bouwmeesteru koji se, na sreću, uspješno oporavlja, a nakon šoka igrači obje momčadi više nisu imali snage igrati.

NHL: St. Louis Blues at Anaheim Ducks

I publika i igrači ostali su šokirani kada se Bouwmeester srušio klupi nakon samo pet minuta provedenih u igri. Rezultat je bio 1-1, rana faza utakmice (gotovo 8 minuta do kraja prve trećine), a hokejaš je kolabirao i ostao nepomično ležati. 

Liječnici su u apsolutnoj tišini dvorane oživljavali Bouwmeestera, a neki od njegovih suigrača i hokejaša protivničke momčadi za to su vrijeme klečali i molili na ledu. Vrlo brzo Bouwmeester je na nosilima odveden u vozilo prve pomoći, a predsjednik St. Louisa, Doug Armstrong, obavijestio je javnost: 

- Jay je bio budan i svjestan kada je odveden u bolnicu. Mogao je govoriti i pomicati ruke i noge. Odveden je u bolnički centar u Anaheimu gdje ga liječnici podvrgavaju daljnjim pretragama nakon srčanog udara koji je pretrpio. Hvala svom medicinskom osoblju koje mu je spasilo život, obavještavat ćemo javnost o svim novostima vezanima uz zdravlje našeg igrača.

NHL: St. Louis Blues at Anaheim Ducks

Jay Bouwmeester je Kanađanin i veteran NHL lige u kojoj igra još od 2002. kada su ga kao treći izbor angažirali Florida Panthersi. Sedam godina kasnije otišao je u Calgary Flames, a u St. Louisu je već osam sezona. Olimpijski je pobjednik (Sochi 2014.) i dvostruki svjetski prvak s Kanadom. 

Dva puta je bio izabran na NHL All Star, a redovito je bio među igračima sa najvećom minutažom na ledu i poznat po fantastičnoj kondiciji, izdržljivosti i dugovječnosti u najjačoj hokejaškog ligi na planeti.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci