Obavijesti

Sport

Komentari 8

Šok u Srbiji: Srpski izbornik otpisao legendarnog Teodosića

Šok u Srbiji: Srpski izbornik otpisao legendarnog Teodosića

Miloš Teodosić se pojavio na pripremama Srbije za EuroBasket koji se igra u rujnu, no nakon tjedan dana treninga stigla je vijest koju baš nitko nije očekivao

Mnogi velemajstori proslavili su srpsku košarku i tamošnju reprezentaciju odveli u košarkaški vrh, a u red takvih spada i Miloš Teodosić (35).

Legendarni playmaker u srpsku košarkašku reprezentaciju ušao je prvi put 2007. godine, preuzeo ključeve momčadi te postao lider i dirigent orkestra s kojim je 2014. godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu pa dvije godine kasnije medalju istog sjaja i na Igrama u Rio de Janeiru, oba puta izgubivši od zvjezdane momčadi SAD-a. No, ništa nije vječno, svakoj eri dođe kraj, pa tako i ovoj. 

Lille: EuroBasket 2015, polufinale, Srbija - Litva

Miloš Teodosić pojavio se na pripremama Srbije za EuroBasket koji se igra u rujnu, no nakon tjedan dana treninga stigla je vijest koju baš nitko nije očekivao. Srpski izbornik Svetislav Pešić otpisao je nekoliko košarkaša, a na veliko iznenađenje srpske javnosti, među njima je i Teodosić.

Lille: Utakmica za tre?e mjesto Eurobasketa 2015, Francuska - Srbija

Ova vijest podijelila je tamošnju javnost i mnogi su opleli po Pešiću. Istina, godine čine svoje, Teodosić više nije na onoj vrhunskoj razini, podložniji je ozljedama, koljena su sve bolnija. Pojavili su se neki novi klinci, brži, eksplozivniji, jači, no nitko nema taj vic, viziju i imaginaciju. Dugogodišnji je lider reprezentacije, produžena ruka izbornika i može još toliko toga ponuditi na parketu, barem kao mentor mlađima i podrška neprikosnovenom Miciću. Bio bi to častan oproštaj od reprezentaciju za koju je i krvavih koljena dolazio na natjecanja, igrao išaran ozljedama, ali Pešić smatra očito kako mu njegova pomoć više ne treba. Zasad nema službenog objašnjenja zašto ga je otpisao. 

Lille: Osmina finala EuroBasketa 2015, Srbija - Finska

Teodosić je propustio EuroBasket prije pet godina zbog ozljede, a prošle godine s reprezentacijom nije se uspio plasirati na Olimpijske igre u Tokio. Obzirom kako će propustiti ovogodišnje Europsko prvenstvo, nije teško zaključiti kako je njegova era u reprezentaciji stigla kraju. 

A dirigentsku palicu tako će preuzeti ponajbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić koji se vraća u reprezentaciju nakon tri godine. Tu je i Nemanja Bjelica, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Nikola Milutinov, što Srbiju svrstava u jedne od glavnih favorita za naslov. No, prije toga ih čeka drugi krug kvalifikacija za SP gdje imaju male šanse za plasman. 

EuroBasket igra se od 1. do 18. rujna u Gruziji, Italiji, Češkoj i Njemačkoj, a Srbija će igrati u Pragu u skupini D protiv Češke, Poljske, Finske, Izraela i Nizozemske. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU