Obavijesti

Sport

Komentari 19

Šok u UFC svijetu: Dos Santos pao na nenajavljeno testiranje!

Šok u UFC svijetu: Dos Santos pao na nenajavljeno testiranje!
8

Junior je pozitivan na diuretik koji se koristi za 'maskiranje' drugih rezultata. Stvarno ne znamo odakle je ta supstanca došla u njegovo tijelo, tražit ćemo B uzorak, rekla je njegova predstavnica

VIDEO

UFC je ekspresno reagirao maknuvši Juniora dos Santosa s programa u Kanadi gdje se 9. rujna trebao boriti protiv zvijezde u usponu, Francisa Ngannoua.

Dos Santos nikad nije imao problema s dopingom i ovo je prvi put da je pao na testu koji je nenajavljeno napravljen u njegovu domu 10. kolovoza. 

- Junior je pozitivan na Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je zabranjen od USADA-e, pošto se koristi za 'maskiranje' drugih rezultata. Ne znamo odakle je ta supstanca došla. Junior je više puta dobrovoljno testirao krv i urin i nikad nije bio pozitivan na testu - rekla je njegova predstavnica Ana Claudia Guedes.

Mixed Martial Arts - Ultimate Fighting Championship (UFC) Fight Night - Mens Heavyweight Bout - Arena Zagreb

Dos Santos je prije tri mjeseca izgubio od našeg Stipe Miočića, a sad mu prijeti dvogodišnja suspenzija što mogao biti kraj njegove karijere. Junior ima 33 godine, prošle godine vratio se nakon ozljeda, a sad se našao u borbi u kojoj će teško dokazati da nije htio muljati sa supstancom koja služi upravo za to.

- Zatražili smo B uzorak, on najčešće bude identičan prvom uzorku tako da analiziramo sve suplemente koje je Junior uzimao na pripremama da bismo pronašli kako se diuretik našao u njegovom sustavu - kažu iz Dos Santosovog tima u kojem se nadaju kako bi borba protiv Ngannoua mogla biti premještena na neki drugi event.

- Junior podržava USADA testiranja, ali sad ima nesreću da proživljava posljedice tih testiranja. Javio se Ngannouu te mu se ispričao zbog svega. Poštuju jedan drugoga i nadaju se da će se boriti - dodala je Dos Santosova predstavnica, prenosi Fightsite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu