Obavijesti

Sport

Komentari 96

Šok za kraj godine: Velasquez dominirao i uzeo Ciganu pojas

Šok za kraj godine: Velasquez dominirao i uzeo Ciganu pojas
1

Cain Velasquez u svim je rundama bio bolji, a malo je nedostajalo da borba završi nokautom u uvodnih 5 minuta. Revanširao se Dos Santosu i opet je prvak UFC-a!

VIDEO

Cain Velasquez je novi-stari UFC prvak u teškoj kategoriji! Uzeo je pojas čovjeku koji mu ga nakratko preoteo prije godinu dana i to u kakvom stilu. Junior dos Santos nije imao šanse!

Prva njihova borba trajala je 64 sekunde, a tada nokautirani Velasquez najavio je da će biti puno aktivniji. I bio je, kao što mu priliči, pun tempa, a čak je i u 'stojci' bio bolji od najboljeg boksača u diviziji- Cigana.

U uvodnoj rundi imao je dosta neuspješnih pokušaja rušenja, ali ključni trenutak borbe dogodio se kada je Meksikanac desnim direktom pogodio Brazilca. Izdržao je nekako do kraja runde, ali po zvuku sirene Dos Santos je jedva stajao na nogama. U idućoj rundi pokazao je veliko srce, bilo je to čisto preživljavanje. Velasquez se 'igrao' s njim, bacao ga, a iako je u cijeloj karijeri na leđima proveo samo 13 sekundi, JDS je već dotad to 'debelo' nadmašio.

Statistika je uoči 3. runde bila porazna, udarci 165-33, ali lice Cigana bilo je još poraznije. Desno oko bilo mu je potpuno zatvoreno, a lice natučeno. Čak je i neumorni Cain malo 'posustao' u drugih 10 minuta, ali ga je svejedno par puta pogodio i ubilježio nove bodove kod sudaca. 

Dos Santos je bio skroz izgubljen uoči posljednje runde, trenere nije uopće 'doživio', a pred sam kraj, nakon 'ground and pounda', 'preživio' je i high-kick.

Jednoglasna odluka, vrlo uvjerljiva pobjeda - 50-45, 50-43, 50-44.

- Žilav je, ovo je bila jako teška borba. Jedva sam držao ruke na kraju. Osjećam se odlično jer je pojas ponovno moj. Obećao sam ga ženi kao božićni poklon - rekao je Velasquez nakon borbe.

Gledatelji, koji su za vrijeme borbe navijali i skandirali Ciganu, fućkali su mu kada je trebao dati izjavu.

- Zašto? Zašto fućkate? - uzvratio im je pa nastavio:

- Večeras je on bio bolji. Neobično mi je primati udarce i čestitam mu. Kao što je on poručio meni nakon poraza, vratit ću se i uzeti ti taj pojas - zaključio je pa ipak dobio ovacije.

Velasquez je pokazao da je broj 1 i sada ga čeka Alistair Overeem, a za to vrijeme Junior će nekoga morati pobijediti pa će onda vjerojatno dobiti novu priliku za napad na titulu. Idealno, jer će u međuvremenu moći vježbati manjkavosti, parter i kondicijsku spremu.

Pogledajte isječke iz borbe OVDJE...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti