Obavijesti

Sport

Komentari 39

Šokantno priznanje: Čak 99 % ruskih atletičara je na dopingu

Šokantno priznanje: Čak 99 % ruskih atletičara je na dopingu
2

Sve je moguće nabaviti. Baš sve. Što je sredstvo za doping teže otkriti, skuplje je na tržištu, rekla je ruska atletičarka Jevgenija Pečerina u dokumentarcu na ARD-u

VIDEO

U srijedu navečer na njemačkoj javnoj televiziji prikazali su dokumentarni film u kojem su optužili ruske sportaše za doping. Autori dokumentarca tvrde kako 99 posto ruskih sportaša koristi dopinška sredstva, koja nabavljaju ruski sportski dužnosnici, a u svemu sudjeluje i Međunarodna atletska federacija.

Dužnosnici koji nabavljaju doping traže pet posto zarade od atletičara, a sudjeluju u prikrivanju i falsificiranju testova, tvrde u dokumentarcu.

- Sve je moguće nabaviti. Baš sve. Što je sredstvo za doping teže otkriti u tijelu sportaša, to je skuplje na tržištu - izjavila je ruska diskašica i bacačica kugle Jevgenija Pečerina, koja je optužila sunarodnjake.

U dokumentarcu je prikazana snimka na kojoj Marija Savinova, olimpijska pobjednica u Londonu 2012. godine na 800 metara uzima zabranjeni steroid oxandrolone. Nijemci su joj "zamaglili" lice, ali tvrde kako imaju "čistu" snimku na kojoj se jasno vidi kako se radi o olimpijskoj pobjednici.

Bivša ruska 800-metrašica Julija Stepanova, koja je također kažnjena zbog dopinga, tvrdi da je doping u Rusiji normalna stvar.

- Moraš se dopingirati, tako to ide u Rusiji - kazala je.

Lilija Šobuhova slavila je na londonskom maratonu 2010. godine. Priznala je da je platila ruskom atletskom savezu 450.000 eura kako bi zataškao njezin pozitivni nalaz na dopinškom testu.

Svjetska antidopinška agencija izjavila je kako će istražiti optužbe u dokumentarcu koji je naišao na lavinu nezadovoljstva u Rusiji. 

- Pa svi sportaši koji optužuju ruske atletičare za doping u ovom filmu su dopinški prijestupnici. Takvi zovu i izmišljaju priče kako bi dobili pozornost. To je smijurija - rekao je prvi čovjek ruske antidopinške agencije, Nikita Kamajev. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta