Sport

Komentari 495

Šokantna odluka: N. Jelavić oprostio se od reprezentacije

Šokantna odluka: N. Jelavić oprostio se od reprezentacije

Po dolasku u Vukovar Nikica Jelavić obavijestio je izbornika Niku Kovača kako više ne namjerava nastupati za reprezentaciju. Rekao je kako je nezadovoljan statusom

Nikica Jelavić (29) više ne želi nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju!

Odmah nakon pobjede u Sofiji reprezentacija je otputovala u Vukovar, gdje će biti smještena do utakmice s Azerbajdžanom. A po dolasku u hotel Lav jedan od iskusnijih reprezentativaca Nikica Jelavić neugodno je iznenadio izbornika Kovača kada ga je obavijestio da je nezadovoljan statusom te kako odmah napušta reprezentaciju.

- Priznajem da me Nikica iznenadio. Žao mi je zbog ovakvog raspleta, no prihvaćam njegovu odluku. Hvala mu za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji. Mogu mu samo poželjeti sve najbolje u životu, pa tako i u nastavku klupske karijere - rekao je izbornik Kovač.

Nikica se tako odmah uputio u svoj Hull City. Za hrvatsku je nogometnu reprezentaciju odigrao 36 utakmica te zabio šest golova.

- Zašto se misli da sam Nikicu zapostavio? Ta teza ne stoji. Zašto nije ušao? Bio sam ga pripremio za ulazak u igru, no četvrti sudac kazao mi je kako bi zbog te izmjene utakmica mogla biti produljena još minutu-dvije pa nisam želio riskirati. To je jedini razlog - dodao je Niko za Večernji list.

Ovo je samo još jedan u nizu otkaza izborniku Niki Kovaču nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu što je jasan pokazatelj da doista nešto opasno ne štima u nacionalnoj vrsti. Prije Jelavića od reprezentacije su se uz grube riječi oprostili Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević te uz nešto manje gorčine iskusni Stipe Pletikosa.

Najčitaniji članci