Obavijesti

Sport

Komentari 44

Šokantno: Kako izgledaju noge biciklista koji boluje od bulimije

Šokantno: Kako izgledaju noge biciklista koji boluje od bulimije
4

Uzmem zamjenu za obrok jer ponekad je to jedino što mogu zadržati u sebi. Prije utrke plačem, očajan sam i depresivan. Zbog tog suplementa su me i suspendirali, kaže slovenski biciklist

VIDEO

Janez 'Jani' Brajkovič je slovenski biciklist. Čovjek je i nutricionist, ima svoju web stranicu, a bori se sa bulimijom. Zbog toga ga je dopala i desetomjesečna suspenzija Međunarodnog biciklističkog saveza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Jani Brajkovič je objasnio:

- Morao sam kontroli reći za bulimiju. Jer uzeo sam zamjenu za obrok, bila je kontaminirana, ali to je jedino što sam mogao zadržati u sebi. Dogodilo mi se razdoblje u kojem nije bilo dana da ne bih plakao prije nego što bih krenuo na vožnju. Bio sam očajan i depresivan - objasnio je biciklist koji je nedavnim fotografijama svojih nogu nakon utrke, objavljenima na njegovom IG profilu, sablaznio ljude.

Biciklizam je na glasu kao najzahtjevniji tj. najnaporniji sport no ono što je Brajković podijelio s javnošću i nije posebno nesvakidašnje.

Susreo s komentarima 'Pa zašto ti je noga sasušena?', 'Bolesno', 'To je strašno, boli li te?'... A razlog iskočenim žilama i za obične 'smrtnike' nevjerojatno istaknutim mišićima jest: otapanje potkožnih masti i dehidracija, posebno izraženo na napornim utrkama i(li) pripremama.

Inače, fotografije je objavio na prvoj utrci po povratku sa suspenzije, a ta je utrka bila - CRO Race, 'nasljednica' naše Tour of Croatia.

Brajkovič je završio 38. odvozivši 1.200 kilometara sa 19 minuta i 27 sekundi kašnjenja za pobjednikom (Britanac Adam Yates), a rezultat bi vjerojatno bio daleko bolji da nije sudjelovao u grupnoj nezgodi tj. kolektivnom padu na utrci zbog koje je doživio lakše ozljede i to zbog baš bizarnog razloga:

Pali kao domino: Zadarskim se ulicama teško moglo bicklirati
Pali kao domino: Zadarskim se ulicama teško moglo bicklirati

Uz objavu fotografija svojih nogu bez potkožne masti, slovenski je biciklist napisao: 'Sad je samo važno da opet ne zaj..em'. Inače, na svoj IG profil stavlja poveznice brojnih objava sa motivacijskim porukama o tome kako u životu nema odustajanja te kako se za sve dobro treba žestoko pomučiti i nikada ne dozvoliti da vas sa puta do željenog cilja skrenu skeptici i kritizeri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener