Sport

Komentari 29

Šokantno: Zvijezdu Manchester Cityja optužili za šest silovanja!

Šokantno: Zvijezdu Manchester Cityja optužili za šest silovanja!

Benjamin Mendy uhićen je u kolovozu kada su ga optužili za četiri silovanja i jedno napastovanje. Od tada se nalazi u zatvoru, a još dvije djevojke optužile su ga za silovanje

Tijekom ljeta otočku javnost šokirala je vijest o igraču Manchester Cityja koji je optužen da je silovao četiri djevojke i da je jednu ženu napastovao. Ubrzo je otkriveno kako je riječ o francuskom reprezentativcu Benjaminu Mendyju (27), klub ga je momentalno suspendirao, a od tada se nalazi u zatvoru. 

Engleski mediji javljaju kako je Mendy, svjetski prvak iz Rusije, u puno većim problemima jer su ga još dvije djevojke optužile za silovanje. Mendy je prvo uhićen zbog obiteljskog nasilja i seksualnog napada u svom domu u srpnju, ali nakon plaćene jamčevine pušten je na slobodu.

Tottenham Hotspur v Manchester City - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium

Nedugo nakon toga nove žrtve javile su se policiji pa je Mendy opet priveden te se od tada nalazi u zatvoru u Liverpoolu. Jamčevinu su mu odbili kako ne bi utjecao na svjedoke. U srijedu se mora pojaviti na kaznenom sudu u Stockportu, a sudit će mu 24. siječnja u Chesteru. 

Benjamin Mendy rape charges

Radi se o žrtvama koje su ga optužile da su bile objekt njegovog napastovanja između listopada 2020. godine i kolovoza 2021. godine. Policija je nadodala kako cijeli proces još traje te kako Mendy ima pravo na pošteno suđenje. Zamolili su da se detalji slučaja ne otkrivaju i ne komentiraju kako bi se osiguralo da rezultati suđenja budu pravični.

Benjamin Mendy File Photo

On je u City došao prije četiri godine za čak 57 milijuna eura, odigrao je 75 utakmica, no nikada nije opravdao silno uloženi novac. S Francuskom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. godine, ali sudeći po teškim optužbama, prijeti mu kraj karijere.

Najčitaniji članci