Obavijesti

Sport

Komentari 27

Sopić: Hoću 11 riječkih lavova, igrat će oni koji će trčati, a ne klizati! Pjaca? Daj Bože da dođe

Sopić: Hoću 11 riječkih lavova, igrat će oni koji će trčati, a ne klizati! Pjaca? Daj Bože da dođe
8

Andrija Vukčević već se pozdravio sa suigračima i odlazi s Rujevice koja će sutra od 20:15 protiv Lillea biti puna do vrha. Trener uoči utakmice odveo momčad na team building

VIDEO

Na Rujevici što se ulaznica tiče već danima stoji natpis: 'Rasprodano'. Zapad, sjever i istok bit će puni. Do vrha. Na jugu se, prema informacijama koje su bile dostupne oko podneva, očekuje 200-tinjak galskih navijača.

Uzvrat play-offa Konferencijske lige, Rijeka vs Lille, 20.15 sati. U prvoj utakmici bilo je 2-1 za protivnike. Rijeka pred sobom ima silno golemu prepreku, ali i aktivan rezultat i neopisivo dobru podršku s tribina.

Pokretanje videa...

Dinamo - Rijeka 2-1 (sažetak) 11:12

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Za prolaz nam treba pobjeda od dva razlike. Problem je što s druge strane stoji Lille, ali ako sutra istrči momčad kakvu želim, ako na Francuze krene 11 riječkih lavova... Onda je sve moguće - priča novi šef struke, Željko Sopić.

- Je, oni su prošlu tekmu izgubili 1-4 (od Lorienta, nap. a.). Ali ne zato što su slabiji nego što mislimo nego zato što su ušli preopušteno, a kad tako igraš onda možeš izgubit' i od dječjeg vrtića.

Sve su indikacije da je Marko Pjaca vrlo blizu toga da postane vaš igrač.

Dinamo i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

-  On je igrač Juventusa. Ako dođe, onda me pitajte za njega. Bio sam pomoćnik Cici Kranjčaru kad je Pjaca igrao u Dinamu. I dečko je igrao tako da je prodan za 26 milijuna eura. Dakle na medijske napise 'Pjaca bi mogao postati igrač Rijeke' moj odgovor je: daj Bože.

Kako na Lille?

- Znamo mi kako ih želimo napasti, ali to ne smije biti igra 'grlom u jagode'. Neće biti lako. No evo, jučer je bila godišnjica izbacivanja Stuttgarta. I tad smo bili autsajderi pa smo prošli. Ono što smo odigrali u Lilleu daje nam pravo na optimizam.

Imali ste team-building večeru s igračima. Imali ste i pokoji trening nakon Dinama. Želite 11 lavova. Vidite li na treningu da svi rade tako?

- Pitate me za Veigu i Djouahru?

Da.

- Razgovarao sam s njima, kao i sa svim igračima i ja mislim da su svi, uključujući i njih dvojicu shvatili što želim. Evo pored mene sjedi dečko (Veldin Hodža, nap.a.) koji je u Maksimiru pretrčao više od 12 kilometara, a igrao je u Lilleu. Dakle, ponavljam: igrat će oni koji će trčati, a ne se 'klizati'. Ja mislim im je to sad svima jasno.

Lille neće ni trenirati na Rujevici prije utakmice, niti će održati press-konferenciju u Rijeci. Potcjenjivački?

- Opet me pitate da komentiram odnose u tuđoj kući. Neću.

U Lilleu ste imali momčad koja je od 60 koje su te večeri igrale u Eruopi bila treća najmlađa. Koliko ta mladost može biti hendikep?

- Jesmo, mladi smo, ali pred punim stadionom naših ljudi imamo pravo nadati se i pripremati se da bi pobijedili i ušli u skupine Konferencijske lige. Neće podleći atmosferi. Ne smijemo čekati 80 minuta samo u obrani, ali ne smijemo ni nerezonski otvoreno na Lille. No ići ćemo: na pobjedu - rekao je Sopić ne najavljujući sastav no istaknuvši:

- Nisam optimist što se tiče mogućeg igranja Dilavera, Bande i Radeljića.

Veldin Hodža sjedio je pored trenera. Dečko kojem je Rijeka dio identiteta.

- Ja živim svoje dječačke snove. Kad sam dao gol Rijeci igrajući za Dragovoljac rekao sam da mi je žao što je bilo baš protiv mog kluba i da mi jedini san vratiti se u Rijeku i pobjeđivati za Rijeku. Evo sada je to stvarnost. Trener želi 11 riječkih lavova i: dobit će ih - govorio je Veldin.

Marko Pjaca kao suigrač?

- Kako je trener rekao, nije naše da o tome govorimo. Ali svi znamo koja je to kvaliteta i normalno da bih volio da dođe.

U Maksimiru je bila fizička ili mentalna blokada?

- Ta je utakmica iza nas. Sad nas čeka druga, silno važna. Morat ćemo biti pametni i strpljivi. Ali ćemo i igrati tako da će od prve minute vidjeti da želimo: zabiti gol više - rekao je Hodža.

Za kraj, jedan sjajni detalj koji su izvukli kolege s portala navijača Rijeke 'Nepresušan'. Paralela između sezona 201/15 i ove aktualne.

Rijeka je 2014/15:
u 3. pretkolu igrala protiv kluba s Farskih Otoka (Vikingur)
na ljeto dovela braniča, kapetana Sheriffa (Miral Samardžić)
pobijedila sve 4 utakmice 2. i 3. pretkola uz gol razliku 12:2
igrala grupnu fazu Europske lige

Rijeka je ovog ljeta:
u 3. pretkolu igrala protiv kluba s Farskih Otoka (B36).
na ljeto dovela braniča, kapetana Sheriffa (Stjepan Radeljć)
pobijedila sve 4 utakmice 2. i 3. pretkola uz gol razliku 12:2

Zna se što slijedi sutra!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"