Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sopić: Opet smo skoro bili sveti Nikola, a dominirali tako da su neki na tribini mogli i odspavati

Sopić: Opet smo skoro bili sveti Nikola, a dominirali tako da su neki na tribini mogli i odspavati

Na kraju moramo biti iskreni i reći da smo imali sreće, a imaš utakmicu, rekao je trener Rijeke nakon pobjede nad Goricom i čudio se pogreški Stjepana Radeljića u završnici

VIDEO

Rijeka je pobijedila Goricu 1-0, ekspresno se vratila na prvo mjesto u HNL-u, ali njen šef struke Željko Sopić nakon utakmice je bio: umoran. Od promašaja koji su 'bijele' mogli koštati dva boda u nadmetanju u kojem su bili apsolutno bolji i igrom uvjerljivo dominantnija momčad.

- Ne umanjujući šanse koje je Gorica imala pred kraj susreta, mi smo u ovoj utakmici zasluženo pobijedili. S druge strane... Ne mogu se oteti dojmu da jednostavno zadnje-tri minute... A ne znam ni što bih rekao - uz teški i duboki uzdah govorio je trener Rijeke.

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

- Opet, bez ikakve želje da umanjujem učinak Gorice, ali mi smo još jednom skoro bili preuranjeni sveti Nikola. Da moji igrači ovako daruju šanse protivniku, da si naprave ovakvu pomutnju u jednoj ovako kontroliranoj utakmici gdje trebamo otići na dva-tri razlike zapravo već u prvom poluvremenu... Često nam se to događa. Promašujemo prilike. OK, mlada smo momčad, nema problema, ali onda mora stajati nula za protivnika.

Umjesto toga, bojazan za trijumf do zadnje sekunde.

- A da, na kraju moramo biti iskreni i reći da smo imali sreće, a imaš utakmicu... Ne u dominaciji nego da možeš pobijediti tako komotno da bi neki gledatelji mogli u miru i odspavati jer je sve riješeno.

- Na kraju dana čestitam i mojim dečkima i momčadi Gorice i to je to. Tri boda. Ništa više.

U petak se ide na noge Lokomotivi. Koji je plan za sljedeći tjedan?

- Najprije ćemo napraviti trening za nogometaše koji nisu igrali odnosno ovi drugi će odraditi regeneraciju pa su sutra svi slobodni i vidimo se u utorak u 18 sati. Na žalost, ne mogu im dati slobodno do srijede jer nas iduća utakmica čeka već u petak - rekao je trener vodeće momčadi HNL-a.

Jeličić: Nije nas nagradilo

- Prije svega, čestitke Rijeci na zasluženoj pobjedi. Pokazali su nešto malo više što je bilo dovoljno za pobjedu. Mi smo loše ušli u utakmicu i to nas je na kraju koštalo. Moram čestitati momcima, po našem obrascu radili su sve na tome da se vrate u utakmicu i nije nas na kraju nagradilo. Moramo se fokusirati na ovo ispred nas, Kup pa nam dolazi Osijek. Moramo vidjeti stvari koje trebamo popraviti, glavu gore i idemo dalje - kazao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Mitrović: Vratili smo se tamo gdje smo htjeli

Matej Mitrović imao je odličnu šansu glavom na otvaranju utakmice, obranio mu je raspoloženi golman Gorice Ivan Banić koji je imao čak sedam obrana.

- Najvažnije je da smo osvojili tri boda, ali bila je stvarno jako teška utakmica. Znali smo što nas čeka, zabili smo rani pogodak i naravno htjeli što prije zabiti i drugi i treći... Ali nije išlo. Bitno je da smo ostali kompaktni i pobjednosno priveli utakmicu kraju. Vratili smo se tamo gdje smo htjeli. Na prvo mjesto. Pobjeda i prvo mjesto, to je najbitnije - kazao je stoper Rijeke.

- Gorica, naravno, nije odustajala do kraja. A nama se već dogodilo, npr. u prošlom kolu u Puli, da ne odemo na 2-0 ili 3-0 pa time završimo utakmicu. Ovaj put smo kod 1-0 opet stvorili puno prilika, ali i izdržali do kraja netaknute mreže - dodao je.

Za pet dana Riječani idu u Kranjčevićevu na noge lokosima.

- Je, ovo je skraćeni tjedan. Brza regeneracija, dobar odmor i onda se svi zajedno okrećemo petku i gostovanju kod Lokomotive - zaključio je Mitrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade