Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sosa: Emocije za Hrvatsku mi prolaze još od generacije U-14, a pritisak je najveći uoči Maroka

Sosa: Emocije za Hrvatsku mi prolaze još od generacije U-14, a pritisak je najveći uoči Maroka

Ako izuzmem nas, svjetski prvak imat će devet slova i bit će Messi, rekao je Borna i dodao kako će protiv Maroka biti dobra borba po njegovoj strani

VIDEO

Borna Sosa (24) u kratko je vrijeme postao neizostavan član prvih 11 hrvatske nogometne reprezentacije i trebao bi napadati lijevom stranom u srijedu od 11 sati na stadionu u Al Baytu protiv Maroka. Lijevi bek Stuttgarta podijelio je razmišljanja s novinarima u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kakav je osjećaj biti debitant na velikom natjecanju?

- Lijep je osjećaj, sigurno malo drugačiji nego neko drugo natjecanje ili utakmica, ipak je SP jednom u četiri godine i tu se sastaju najbolje reprezentacije svijeta. Samim tim predstavlja kvalitetno natjecanje kojem se svi veselimo, pa i ja. Jedva čekam da počne, da vidimo atmosferu na stadionima jer ih još nismo vidjeli, a to me jako zanima. Jedva čekam i nadamo se što boljem rezultatu.

Prije godinu i pol razmišljao si o Njemačkoj, sad si na SP-u u dresu Hrvatske. Kako se osjećaš?

- Emocije prolaze kroz mene još od generacije U-14 kad sam igrao za Hrvatsku, pa U-15, pa Svjetsko prvenstvo u Čileu. A sad ovaj SP, to je ostvarenje najvećeg cilja, san za svakog igrača. Presretan sam i jedva čekam da sve krene.

Kako komentiraš da je SP usred sezone?

- Što se tiče energetskog dijela, bolje je da je sad nego na kraju sezone, ali igrači koji su dobili manje ili veće ozljede nisu se stigli oporaviti do početka jer je puno manje vremena između klupskog dijela sezone i SP-a. Ali svi smo zdravi i puni energije za početak.

Maroko je blizu, koliki je pritisak?

- Mislim da je pritisak najveći za prvu utakmicu. On nas prati cijelu karijeru, ali početak je uvijek najvažniji i najstresniji. On te odredi za poslije. Puno je lakše ako pobijediš prvu utakmicu. Vidjet ćemo uvjete na stadionu, ali bilo bi lijepo dobiti prvu utakmicu. To nam je cilj i idemo u srijedu po tri boda.

Kako vidiš desnu stranu marokanskog napada?

- Imaju jako kvalitetnu desnu stranu, dosta kvalitetnih igrača. Ona je najaktualnija po medijima, s pravom jer imaju odlične igrače, ali imamo i mi odlične na lijevoj. Bit će dobra borba definitivno. Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše. Najvažnije je tko će uzeti ta tri boda.

Hoćeš li imati najteži zadatak od svih igrača?

- Ne znamo tko će igrati. Ako to budem ja, imat ću težak zadatak. Ali imat ćemo i na desnoj strani isto, lijevo krilo im je odlično, pa i sredina im je dobra. Moramo se braniti kao momčad i napadati, a ne pojedinačno. To će presuditi.

Tko će biti pobjednik i koliko slova ima?

- Ako izuzmem nas, imat će devet slova i bit će, kao što je rekao Andrej, Lionel Messi.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići