Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Pa moji igrači još uče tri puta tri, nemaju ni brkove i pendrek'

'Pa moji igrači još uče tri puta tri, nemaju ni brkove i pendrek'
6

Njihovi pojedinci su jači, naši su još osnovnoškolci i srednjoškolci, oni još uče da je tri puta tri devet, uče nastavke aorista i abak, rekao je Poklepović u svom stilu

VIDEO

Stanko Poklepović nije bio previše uzbuđen uoči sutrašnjeg derbija protiv Dinama, svoj  prvi veliki derbi ionako je vodio prije više od 30 godina. Nasmijan i opušten pojavio se pred novinarima, a brigu na njegovo lice nije navukao ni izostanak nekoliko važnih igrača iz postave.

- Sraz Dinama i Hajduka je veličastven, velik, značajan, ne treba mu dodatnih pridjeva. Bit će zanimljiva utakmica, drago mi je da utakmica pada u ovo lijepo,  proljetno vrijeme. Hajduk je u povijesti uvijek imao duh zajedništva, tako treba biti i sutra, da taj duh bude interpretiran u tehnici i taktici, ali i u gledateljstvu, da bude duh zajedništva iznutra i izvana - kazao je Poklepović, a onda nastavio u svom prepoznatljivom stilu:

- Njihovi pojedinci su jači, naši su još osnovnoškolci i srednjoškolci , oni još uče da je tri puta tri devet, uče nastavke aorista i abak, nisu policajci, nemaju ni pendrek, ni brkove. Zato nam treba publika, da ih ponese, da njihov hajdučki duh izađe na teren.

Tomislav Gabelić/24sata

Osvrnuo se Poklepović i na najavljenu taktiku ' odčepi & začepi '.

- Vama je smiješno kad ja kažem 'preformejšn' i 'koncentrejšn', ali to je to. Prije 60 godina barba Luka Kaliterna je rekao: 'Budi kao spužva. Kad se braniš zbij se, kad napadaš raširi se. To je to, 'koncentrejšn & preformejšn', 'začepi i odčepi'. Napravili smo sve pretpostavke kroz trening i ako igrači prikažu 30% onoga što smo vježbali, možemo se nadati dobrom rezultatu - kazao je trener Hajduka, a na pitanje odakle prijeti najveća opasnost njegovoj momčadi, ispalio:

- Iz Zagreba! Ne znam tko su njihovi glavni igrač i kakva im je taktika, moram pitati Vukasa, ha, ha, ha... Oni igraju klasično, dobri su i naprijed i nazad.

Poklepović je vodio derbije kad je na tribinama i na terenu bila malo drugačija atmosfera.

- Želio bih vidjeti kulturu igre, kulturu faula, kulturu gledateljstva. Da ih bude preko 40.000, da budu kulturni i uljudni i najveći na svijetu, kao što i jesu. Pričao sam sa ženom uoči utakmice, ona me pita kako sam, a ja sam isti kao i prije 20 godina. Istina, obukao sam krive 'postole', ali me ona upozorila da se moram srediti za vas, pa sam obukao i košulju, stavio 'kolarinu', malo mi je i uši sredila...

Zorana Mamića respektira na jedan specifičan način.

- Odličan je, napravio je rezultate, ima preko 20 bodova viška, i to dovoljno govori. Oni su jaki, snažni, unutra i vani, ali u ovakvom srazu je presudan duh koji mi imamo, a oni nemaju. Duh Frane Matošića, Ivice Šurjaka, Frfe Mužinića... Taj duh ne možeš opisati kilogramima, litrama, voltima...To se ne može se opisati. Ili ga imaš, ili nemaš.

Nino Strmotic/PIXSELL


Neki se uzdaju u Milevskog, no Poklepović nema dileme oko toga da on nije vođa ove momčadi.

- On je član, nije vođa, vođa je netko drugi. Vođa je od straga, a ne od sprijeda. On može samo završavati ono što mu mi donesemo. Sad ste vi iznenađeni mojom bujicom riječi, ali to je tako.

Oko sastava nema previše dileme.

- Nema previše, fale mi pravi špicevi, Maglica i Gotal i moramo graditi igru malo drugačije.

Poklepović je svjestan kako pred njim i njegovim momcima stoji i povijesna odgovornost, da zaustave Dinamo u naumu da osvoji prvenstvo bez poraza.

- Ova garnitura igrača je mlada, ima drugi vic i priču, ne razmišljaju oni tako. Oni za sve kažu cool. A što je to cool? Mi nismo govorili cool.

VIDEO

Pozdravio je za kraj i poziv uprave Hajduka predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru.

- Apsolutno je to dobro. Bilo bi dobro da dođe. Volio bih ga i ja vidjeti, da ga čujem uživo što priča. Bio sam mu trener, protiv Argenitine sam ga vodio, a tamo je na klupi bio Menotti. Znao sam da Menotti hvata protivnike u zaleđa, pa sam mu kazao da trči unatrag, a ne naprijed kad mi imamo loptu. Umjesto njega u taj je prostor utrčavao Jarni i tri komada smo im uvalili pred 50.000 gledatelja i pokojnim Franjom u loži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika