Obavijesti

Sport

Komentari 19

Spahija za 24sata: Francuzi su jaki, ali su protivnik po mjeri...

Francuzi su jaki, no bez Tonyja Parkera nisu isti. Ali pobjeda protiv Španjolaca u četvrtfinalu bila bi ravna sportskom svjetskom čudu, rekao nam je Neven Spahija

VIDEO

Skupinu smo prošli. Nadao sam se prvome mjestu u skupini, ali Grci su u ovom trenutku bolja momčad od nas. Nije loše biti drugi, ali problem je u tome što se sad križamo s Francuzima i Španjolcima.

Ipak, Francuska je protivnik po mjeri. Bez Parkera i De Cola nisu isti. I dalje su jaki, ali možemo proći. A onda bi nas čekao najteži mogući protivnik, domaćini Španjolci. Izuzetno su jaki. Ako ih izbacimo, to će biti ravno sportskom svjetskom čudu. Doduše, naša je mana što teško igramo protiv atletski jakih momčadi, kao što su oni, ali stožer nam je dovoljno jak da se dobro pripremi. Ne smijemo im dopustiti igru na otvorenom terenu i moramo kontrolirati defenzivni skok, s kojim imamo dosta problema. Imamo problem ako ne pogađamo otvorene šutove, a obrana, pogotovo u reketu, nije na razini kakvu Repeša želi.

Nisam nezadovoljan igrom Ante Tomića, on ima svoju ulogu, ali igrači različito reagiraju na različite sustave. Ne možeš iskopirati sustav i očekivati iste rezultate. Igrači su s reprezentacijom ljeti, a u klubu cijelu sezonu. On je trenutačno među najboljim centrima u Europi, ali zaboravlja se da puno neameričkih centara igra u NBA ligi, a protiv takvih smo u Sevilli primali puno koševa. Možda se protiv njih Tomićev učinak čini slabijim.

Jedan od najboljih igrača u reprezentaciji je Dario Šarić, koji će sigurno predvoditi nove generacije i pitanje je vremena kad ćemo s njim nešto osvojiti jer je rođeni pobjednik. Jako mi je žao što nije otišao u NBA jer mu za razvoj trebaju što bolji suigrači i protivnici.

Bojan Bogdanović rođeni je “scorer”, njegove igračke kvalitete nisu upitne, ali ne znam je li zainteresiran za ulogu vođe u reprezentaciji jer je povučen. Za takvog igrača najvažnije je da igra korektnu obranu, da preko njega ne primamo više koševa nego što je zabio. Mora biti dio bolje kolektivne obrane, kojom se osvajaju naslovi.

Nesretan sam zbog činjenice da imamo Amerikanca u momčadi, to je šamar za našu struku. Najlakše je dijeliti putovnice. No kad je već tako, Oliver Lafayette je dobrodošao i izgleda sasvim solidno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu