Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Španjolci će pokušati 'ugušiti' našu igru, ali imam lijek za njih'

'Španjolci će pokušati 'ugušiti' našu igru, ali imam lijek za njih'
1

Cesare Prandelli otkrio je kako je spreman na igru Španjolaca i kako će ih u finalu Italija zaustaviti njihovu 'tika-taku'. Čovjek odluke mogao bi opet biti Super Mario

VIDEO

Španjolci će nas pokušati 'ugušiti' - uvjeren je izbornik Italije Cesare Prandelli. Talijanski se stručnjak ne slaže s napisima da 'furija' na ovom Eurupskom prvenstvu igra dosadan nogomet i sguran je da će tek u finalu protiv 'azzurra' pokazati koliko su zbilja opasni.

- Španjolci su dosadni? To nije točno. Zapravo se se njihovi protivnici uplašili njih pa su igrali vrlo defenzivno. Nije im pomagalo, jer je Španjolska na kraju uvijek izlazila kao pobjednik. Ne, Španjolci uopće nisu dosadni – smatra izbornik ''azzurra''.

Del Bosque je već najavio kako će pokušati iznenaditi Talijane time što će konačno promijeniti igru svoje momčadi i uvrstiti u početni sastav tri napadača, no za 'tika-taka' 'furije' Prandelli ima lijek.

- Naš glavni zadatak će biti pokušati osvojiti loptu što prije. Naravno da će to u velikoj mjeri ovisiti o tome kako će igrati Španjolska. Mi ćemo im pokušati zatvoriti prostor i spriječiti ih da razviju svoju igru, naročito u sredini teren - otkrio je svoju taktiku Prandelli.

Neovisno o tome za koju formaciju se španjolski izbornik odlučio Prandelli se ne boji igre aktualnih europskih prvaka.

U prvoj utakmici između Španjolske i Italije na Euru koja je završila 1-1, u 1. kolu C skupine, Del Bosque je na travnjak izveo postavu u formaciji 4-6-0, sa Cescom Fabregasom kao ''lažnim brojem 9''. Ponovio je to u još nekoliko prilika…

- Očekujem Španjolsku koja guši svoje rivale i koja jednostavno ne prima golove. Makar igrali i bez klasičnog napadača, Španjolci vas napadaju vrlo duboko sa svih pozicija. Vrlo su moderni i meni se jako sviđa kako igraju. Mi ćemo se pokušati adaptirati na njihovu igru, bez obzira hoće li u sastavu biti ''pravi'' ili ''krivi'' broj 9 – rekao je Prandelli.

Vrhunac sjajne sezone za Balotellija

Heroj polufinalnog susreta protiv Njemačke, Mario Balotelli čini se poprilično smiren uoči posljednje, najvažnije utakmice prvenstva.

- Ukoliko postignem pogodak u finalu Eura protiv Španjolske i osvojimo naslov prvaka, to će biti fantastično. Ako uzmemo trofej bez mojeg pogotka, opet fantastično – rekao je uoči velikog finala Super Mario.

- Trenutno sam stvarno sretan čovjek. Nadam se da ću u nedjelju navečer biti još sretniji. Mi smo u finalu, među dvije najbolje utakmice na turniru. Idemo na teren po naslov prvaka Europe – samouvjeren je Balotelli.

Balotelli je s Manchester Cityjem postao prvak Engleske, za reprezentaciju je sjajno odigrao cijeli turnir, a naslov europskog prvaka bio bi vrhunac sezone za 21-godišnjeg napadača, ali on se s time ne opterećuje.

- Da, ali Moja sezona neće biti ništa lošija ako i ne uzmemo naslov. Jasno da bi osvajanje Eura bilo nešto uistinu posebno.

A nakon Eura u svojoj budućnosti, suprotno nagađanjima medija koji ga žele ponovno u Italiji, Balotelli vidi i dalje Manchester City.

- Vraćam se, ali u Manchester City. Njihovi navijači me vole i žele u momčadi iako su Englezi, a ja sam pomogao mojoj reprezentaciji da izbacimo Englesku na ovom Euru – zaključio je Balotelli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"