Obavijesti

Sport

Komentari 45

Španjolci pali i u Spaladiumu: Hrvatska izborila Euro u Srbiji

Španjolci pali i u Spaladiumu: Hrvatska izborila Euro u Srbiji
8

Hrvatska rukometna reprezentacija u samo četiri dana je i drugi put porazila treću reprezentaciju svijeta Španjolsku 23-21. 'Kauboji' su osigurali plasman na Euru

VIDEO

Hrvatski rukometaši su nedvojbeno opet oni stari. U prepunoj Spaladium Areni  u četvrtom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, 'kauboji' su očitali rukometnu lekciju Španjolskoj slavivši 23-21 (15-12). Drugom pobjedom nad trećom reprezentacijom svijeta u samo četiri dana, Hrvatska je potvrdila prvo mjesto u skupini s maksimalnih 8 bodova čime je osigurala nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji sljedeće godine.

Izabranici Slavka Goluže nakon pobjede u Ciudad Realu 26-24 u četvrtak, ponovo su prikazali uvjerljivu i dominantnu igru u napadu te čvrstu i pouzdanu obranu predvođenu sjajnim Dragom Vukovićem i golmanom Marinom Šegom.

Stvari nisu sjajno krenule po 'kauboje'. Španjolci su nametnuli jak ritam te su držali prednost od dva razlike zahvaljujući Arpadu Šterbiku koji je na samom početku skupio pet obrana i skinuo Čupiću sedmerac.

No, Hrvatska je imala još raspoloženijeg Marina Šegu koji je u dva okršaja sa Španjolcima jednostavno eksplodirao. Gostima nije dopuštao da se razmašu, što je dalo dodatni elan napadu koji je u 18. minuti izjednačio na 7-7, pa poveo preko Jakova Gojuna. Vuković, Duvnjak i Čupić donijeli su prevagu, a na odmor se otišlo s prednošću domaćina 15-12. 

U nastavku uslijedio je potop Španjolske. Balić je odveo Hrvatsku na pet razlike, a  Spaladium Arena je proključala.

Do kraja susreta 'kauboji' su čuvali prednost, a u zadnjim minutama dopustili su gostima da smanje na dva razlike.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Bili smo u utakmici samo u prvih 20 minuta, probali smo učiniti sve, no u ovoj predivnoj atmosferi nismo mogli napraviti više – rekao je izbornik Španjolske Rivera.

Izbornik Hrvatske Slavko Goluža nije želio govoriti o ciljevima na EP.

- Čast mi je sjediti pored trenera Rivere, koji je osvojio toliko trofeja s Barcelonom. Nisam ga uspio pobijediti sa Zagrebom, ali jesam s reprezentacijom i to me čini posebno sretnim i ponosnim. Čestitke igračima koji su dali svoj maksimum, pobijedili smo velikog protivnika u dvije utakmice, a posebno navijačima koji su stigli iz cijele Hrvatske. To je dokaz koliko nas ljudi vole i cijene. Mislim da smo im se odužili s ove dvije pobjede. Jug nam je dao puno lijepih stvari i tko zna, možda se opet vidimo u kvalifikacijama.

- Ponestaje mi riječi, predivan je osjećaj zaigrati pred svojom publikom. Izbornik mi je stalno govorio da se smirim. Pjevao sam svaku pjesmu na zagrijavanju u sebi i ponavljao 'Nisi u Splitu, nisi u Splitu...' Bilo je puno emocija. Publiku sam namjerno ostavio za kraj. Još jednom su pokazali da mogu napraviti sjajan štimung, čak i u ovoj teškoj situaciji – rekao je Drago Vuković, koji je za uspomenu sačuvao loptu.

- Ostvarili smo cilj zahvaljujući našoj dobroj igri i ovoj prekrasnoj publici. Danas sam ja bio dobar, sutra će biti netko drugi. Kad je u pitanju kolektivni sport ne treba izdvajati pojedince – rekao je junak utakmice Marin Šego, koji je skupio 13 obrana.

Drago Vuković briljirao je s pet golova, a u pobjedi su s četiri gola sudjelovali Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić. 

Rukomet se ponovo vratio na velika vrata, a 'morska vila' se nakon dvije godine ponovo ponosno pjevala...

Kvalifikacije za EP rukometaša 2012. godine, 4. kolo, 2. skupina:

Hrvatska – Španjolska 23-21 (15-12)

Rumunjska – Litva 25-27

Redoslijed: 1. Hrvatska 8, 2. Španjolska 4, 3. Litva 4, 4. Rumunjska 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu