Obavijesti

Sport

Komentari 70

Španjolci su objavili Messijevu plaću, on poludio: Tužit će Bartomeua i čelnike Barcelone!

Španjolci su objavili Messijevu plaću, on poludio: Tužit će Bartomeua i čelnike Barcelone!

Leo će podnijeti tužbu i protiv El Mundo Deportiva koji je i objavio povjerljive informacije, piše Marca. Kada je potpisivao ugovor, dao je do znanja da detalji ne smiju u javnost, a to se sada dogodilo...

VIDEO

Još prije tri i pol godine Leo Messi (33) odugovlačio je s novim ugovorom u Barceloni. Trajali su pregovori između njega i kluba, a onda je odjednom Barca objavila kako je potpisao ugovor do 2021. godine.

Pokretanje videa...

Messi mjeri temperaturu 00:44

Nije bilo poznato kakvo su uvjeti, ali Argentinac je dao do znanja klupskim dužnosnicima da detalji ugovora ne smiju doći u javnost jer će ih inače tužiti. Na žalost po njega, to se dogodilo u nedjelju.

El Mundo Deportivo je nakon višemjesečnog istraživanja objavio detalje famoznog ugovora zbog kojeg je Leo ostao na Camp Nou, a brojke su nevjerojatne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Barcelona se tim ugovorom, koji traje do lipnja ove godine, obvezala isplatiti ludih 555.237.619 eura Argentincu za četiri godine! Tu nevjerojatnu brojku objavio je El Mundo Deportivo pod naslovom 'Faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu'. Taj ugovor je potpisao 2017. godine i istječe na kraju ove sezone, a on mu je donio godišnju zaradu od 138 milijuna eura.

Mundo Deportivo piše kako su u ugovor ugrađene dvije fiksne svote, za produljenje ugovora dobio je bonus od 115,2 milijuna eura, a bonus za lojalnost donio mu je 77.929.955 eura! I to je samo zarada u posljednje četiri godine, gdje su još milijarde eura koje je dobio od 2005. godine kada je potpisao prvi profesionalni ugovor...

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

Ove informacije stvorile su pravu buru u Španjolskoj, a Messi je ljutit kao ris. Odmah je angažirao svoje odvjetnike koji pripremaju tužbu protiv spomenutih novina te protiv nekadašnjeg predsjednika Josepa Bartomeua, generalnog direktora Oscara Graua te Carlesa Tusquetsa koji već neko vrijeme vrši dužnost predsjednika do izbora.

No Barca pere ruke i kaže da nema ništa s tim.

- S obzirom na informacije objavljene danas u novinama El Mundo u vezi s profesionalnim ugovorom potpisanim između FC Barcelone i igrača Lionela Messija, klub žali što je objavljen javno, jer je to isključivo privatni dokument kojim se upravlja načelom povjerljivosti između stranaka. FC Barcelona kategorički negira bilo kakvu odgovornost za objavljivanje ovog dokumenta i poduzet će odgovarajuće pravne mjere protiv novina El Mundo, za bilo kakvu štetu koja može nastati kao rezultat ove objave. Barcelona izražava apsolutnu potporu Lionelu Messiju, posebno u slučaju bilo kakvog pokušaja diskreditacije njegove slike i narušavanja njegovog odnosa s entitetom u kojem je radio kako bi postao najbolji igrač na svijetu i u povijesti nogometa - stoji u priopćenju kluba.

La Liga Santander - Celta Vigo v FC Barcelona

No to neće smiriti argentinskog nogometaša koji je već najavio tužbu, a otkrivanje detalja famoznog ugovora znači i - kako gotovo sigurno odlazi na ljeto, piše Marca.

O onome što je Leo Messi dao Barceloni je nepotrebno diskutirati. Zaslužio je svaki novčić. Jedan od najboljih u povijesti nogometa, s klubom je osvojio 34 trofeja, utrpao 649 golova u 754 utakmice, ali je li zaista vrijedi više od pola milijarde eura?

Messi i Bartomeu bili su u sukobu od prošle godine jer tadašnji predsjednik Barcelone nije htio pustiti Argentinca iz kluba dok ga je on optuživao u medijima. Nakon što je klub uveo u duboki minus, Bartomeu se povukao i otišao, ali opet će se vidjeti s Messijem. I to na sudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu