Sport

Komentari 6

Španjolci zovu Mršića: Vrijeme je za razgovor s vrhom saveza

Španjolci zovu Mršića: Vrijeme je za razgovor s vrhom saveza

Izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Veljka Mršića zove španjolski Breogán. Ako prihvati ponudu zbog pravila ACB lige morat će dati otkaz HKS-u jer ne smije paralelno raditi dva posla.

Imao sam ponuda za preuzimanje klubova i do sada, no nisam niti razmatrao te ponude niti o njima razgovarao s ljudima iz Saveza. Sada je vrijeme da obavimo i taj  razgovor, odgovorio nam je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić na izravno pitanje preuzima li vođenje španjolskog Bregoana.

No to nije cijela priča, naime, prema pravilima ACB lige trener momčadi koje igraju španjolsku ligu ne može u isto vrijeme biti i izbornik neke reprezentacije, što bi automatski značilo da preuzimanjem osmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Mršić odstupa s klupe hrvatske reprezentacije.

 - Ne znam ništa o ponudi, nisam se čuo s Veljkom ovih nekoliko dana, kad se čujemo i porazgovaramo moći ću vam više reći na tu temu. Ali znam da je posao trenera u ACB ligi nespojiv s pozicijom izbornika – kazao nam je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Da nije bilo razgovora na tu temu potvrdio nam je i Mršić.

- Nije bilo ni potrebe za razgovore, moji planovi bili su vezani isključivo uz izborničku funkciju. Ali sada ćemo sjesti i porazgovarati, vidjeti što i kako dalje. Kažem, ponuda je bilo i prije, no ja sam vezan ugovorom i moram vidjeti kakva su razmišljanja čelnika Saveza. Ono što je sigurno je da ne bih mogao raditi jedan i drugi posao paralelno. Više od toga za sada vam ne mogu reći – zaključio je Mršić.

Hrvatsku do Eurobasketa očekuju još dva ogleda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u veljači protiv Švedske te još dva ogleda krajem lipnja i početkom srpnja protiv Slovenije i Finske. S Mršićem ili nekim drugim izbornikom na klupi...

Najčitaniji članci