Obavijesti

Sport

Komentari 0

Španjolske nogometašice prekinule su sa štrajkom

Španjolske nogometašice prekinule su sa štrajkom

Štrajk je uslijedio u trenutku kada je španjolski ženski nogomet zapao u kaos nakon skandala s predsjednikom Federacije Luisom Rubialesom koji je na dodjeli medalja u Sydneyju poljubio španjolsku reprezentativku Jenni Hermoso u usta

VIDEO

Nogometašice u Španjolskoj prekinule su štrajk nakon postizanja dogovora o plaćama, objavila je Futbol Profesional Femenino (FPF), najviše tijelo ženskog nogometa u Španjolskoj.

Igračice su stupile u štrajk početkom mjeseca nakon što nisu uspjele postići dogovor s ligom o boljim uvjetima i plaćama. Međutim, dogovor je sada ipak postignut.- "Dogovor između poslodavaca i sindikata je postignut", stoji u priopćenju sindikata igračica Futproa.

FIFA Women's World Cup Australia and New Zealand 2023 - Final - Spain v England

- Predanost i opetovani napori klubova tijekom pregovaračkog procesa dali su temeljni doprinos postizanju prijeko potrebnog mirovnog scenarija bez gubljenja iz vida održivosti natjecanja - dodao je FPF-a.

Minimalna plaća je do sada iznosila 16.000 eura, no strane su potpisale novi ugovor za sljedeće tri sezone. Za nadolazeću sezonu nogometašicama se osigurava minimalna plaću od 21.000 eura, za sezoni 2024/25. minimalna plaća će iznositi 22.500 eura, a sezonu potom 23.500 eura.

FILE PHOTO: FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

Štrajk je uslijedio u trenutku kada je španjolski ženski nogomet zapao u kaos nakon skandala s predsjednikom Federacije Luisom Rubialesom koji je na dodjeli medalja u Sydneyju poljubio španjolsku reprezentativku Jenni Hermoso u usta bez njenog pristanka.

Rubiales je na kraju podnio ostavku, dok je jedan od njegovih bliskih prijatelja, trener ženske momčadi svjetskih prvaka, Jorge Vilda, otpušten i na njegovo mjesto postavljena je njegova zamjenica Montse Tome, koja je postala prva žena na toj poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju