Obavijesti

Sport

Komentari 23

Spavao s maloljetnicom, seks snimkom ucjenjivao suigrača, a sada je osvojio Zlatnu loptu

Spavao s maloljetnicom, seks snimkom ucjenjivao suigrača, a sada je osvojio Zlatnu loptu
6

Benzema je rođen u Lyonu od alžirskih imigranata, odrastao je s osmero braće i sestara, a nogometom se počeo baviti u dobi od šest godina u lokalnom klubu AS Buers Villeurbanne

VIDEO

Punim imenom Karim Mostafa Benzema s 34 godine, devet mjeseci i 29 dana postao je najstariji osvajač Zlatne lopte još od Stanleyja Matthewsa koji je tu nagradu 1956. godine osvojio u petom desetljeću života! Složit ćemo se, Francuz je zasluženo osvojio nagradu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Real Madrid 00:54

Benzema je rođen u Lyonu od alžirskih imigranata, odrastao je s osmero braće i sestara, a nogometom se počeo baviti u dobi od šest godina u lokalnom klubu AS Buers Villeurbanne prije nego što je prešao u SC Bron Terraillon gdje su ga primijetili skauti Lyona i brže bolje ga doveli u klub.

Počeci u Lyonu i dolazak u Real 

Kada je dobio poziv za prvu momčad, u Lyonu su okosnicu momčadi činile imena poput Michaela Essiena, Sylvaina Wiltorda, Florenta Maloude i Erica Abidala. Benzema je često bio predmet sprdnje na treninzima zbog čega je jednom zagrmio...

- Nemojte se smijati, ovdje sam kako bih uzeo vaša mjesta.

I nakon tri uvodne uvodne sezone profesionalnog nogometa - eksplodirao! Tadašnji trener Alain Perrin dao mu je uoči sezone 2007./2008. 'desetku', a za njega taj posebni nogometni broj na dresu nije predstavljao nikakav problem. Štoviše, preuzeo je ulogu vođe od tad već prekaljenog majstora slobodnjaka Juninha i odveo Lyon do četvrtog uzastopnog naslova francuskog prvaka s 20 golova i devet asistencija, dok je u osvajanju francuskog kupa zabio šest golova u šest utakmica.

U Lyonu se zadržao još jednu sezonu prije nego što je u tada rekordnom transferu francuskih nogometaša prešao za 35 milijuna eura u Real Madrid, s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor. Prva sezone u Španjolskoj za njega nije bila bajna. Borio se s Higuainom za mjesto prve špice zabivši tek devet golova u 33 utakmice. 

REUTERS/PIXSELL

A kada se izborio za to mjesto i dalje nije bio najveća zvijezda momčadi. Jer teško je izaći iz sjene pokraj Cristiana Ronalda koji zabija golove kao po traci. S Portugalcem je, između ostaloga, osvojio četiri Lige prvaka, a sve to dok je imao ozbiljnih problema sa zakonom!

Tajna Zlatne lopte: Zbog čega Benzema nosi zavoj na ruci?
Tajna Zlatne lopte: Zbog čega Benzema nosi zavoj na ruci?
Sve je rekao: Modrić jednom riječju čestitao Benzemi
Sve je rekao: Modrić jednom riječju čestitao Benzemi

Seks s maloljetnom prostitutkom i ucjena snimkom seksa

Godine 2010. jedna francuska televizija izvijestila je da su četiri francuska reprezentativca pod istragom zbog uloge klijenta u lancu prostitucije u pariškom noćnom klubu. Osim zvijezde 'kraljeva', osumnjičeni su i Franck Ribery, Sidney Govou i Hatem Ben Arfa, a Benzema je konkretno osumnjičen za spolne odnose s prostitutkom koja je imala tek 16 godina. Tužiteljstvo je sljedeće godine htjelo odbaciti sve budući da nije bilo dokaza da su nogometaši znali koliko Zahia Dehar ima godina, no slučaj je ipak završio na sudu gdje su povučene optužbe protiv Riberyja i Benzeme.

No, Benzema nije ništa naučio iz tog slučaja. Ili, eventualno, da za sve može proći nekažnjeno budući da je nogometni 'superstar'. U studenom 2015. francuska policija zakucala je na vrata Benzemine kuće i uhitila ga zbog ucjenjivanja suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene snimkom seksa zbog čega je izbačen iz reprezentacije. Punih pet godina Benzema nije igrao za reprezentaciju koja se u međuvremenu okitila naslovom svjetskog prvaka u Rusiji prije nego što je ponovno zaigrao Tricolore na Euru 2020, igranom 2021. godine. Na sudu je proglašen krivim.

Pred kamerama pozirao samo sa sinom: Benzema na dodjelu pozvao bivšu suprugu i djevojku
Pred kamerama pozirao samo sa sinom: Benzema na dodjelu pozvao bivšu suprugu i djevojku

- Vrhunski sportaš trebao bi biti primjer. Ako nije, onda nema mjesta u francuskoj reprezentaciji. Postoji toliko djece u predgrađima koji se poistovjećuju s vrhunskim sportašima. Oni nose plavi dres, boje Francuske, što je jako važno u ovim trenucima - rekao je francuski premijer Manuel Valls tijekom istrage.

Sezona 2021./2022.

A onda kada su svi problemi bili iza njega, i kada je sve u njegovom životu teklo idealno, odigrao je sezonu karijere. Četrdeset i četiri gola i 14 asistencija u sezoni (2021./2022.), Liga prvaka, La Liga i španjolski Superkup, za ukupno 23. titulu u dresu Real Madrida. Najbolji je asistent u povijesti kluba i drugi najbolji strijelac. A sudeći po početku sezone, ispred njega i Reala je još jedna briljantna sezona u kojem će se boriti za sve trofeje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica