Obavijesti

Sport

Komentari 6

Spektakl: Hrvatska je domaćin prestižne odbojkaške serije...

Spektakl: Hrvatska je domaćin prestižne odbojkaške serije...
1

Swatch Beach Volleyball Major Series početkom lipnja stiže u Poreč s nagradnim fondom od 800.000 dolara, najavila je u srijedu Međunarodna odbojkaška federacija

VIDEO

Danas je u Poreču, u uvali Peškera, na replici odbojkaškog igrališta najavljeno da će Hrvatska ovog ljeta biti uvertira u prestižnu seriju FIVB World Toura, kojoj je cilj odbojku na pijesku vinuti u nove visine i svijetu pružiti potpuno novi oblik ovog sportsko-zabavnog doživljaja.

Naime, Swatch Beach Volleyball Major Series predstavlja četiri najveća turnira u odbojci na pijesku, koji će ovaj sport učiniti vodećim ljetnim sportskim događajem, s nagradnim fondom od 800.000 dolara po turniru. Poreč će tako od 2. do 7. lipnja biti domaćin najvećim zvijezdama odbojke na pijesku, a nakon njega slijede turniri u Norveškoj, Švicarskoj te velika završnica serije u SAD-u. FIVB World Tour predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016., pa će se igrači u Poreču, osim za naslov prvaka, boriti i za mjesto na Copacabani.

Poreč Major, čiji će teren svojim umijećem počastiti po 32 najbolja svjetska tima u muškoj i ženskoj konkurenciji, danas je u Poreču, između ostalih, najavio čelni čovjek tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer:

- Svi me pitaju zašto sam turnir odlučio dovesti baš u Hrvatsku. Ako pogledate oko sebe, shvatit ćete da je ovo jedno od najljepših mjesta na svijetu i upravo savršena kulisa za turnir koji je postao mnogo više od sporta i pretvorio se u svojevrsnu kulturu. Upravo na ovoj predivnoj lokaciji postavit ćemo teren za 5000 ljudi, uz još pet pomoćnih terena na drugim lokacijama u gradu. Želim zahvaliti Gradu Poreču, Hrvatskoj turističkoj zajednici, našim partnerima Valamaru i Laguni Poreč, MPG-u te, naravno, našem glavnog sponzoru Swatchu za neprocjenjivu potporu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konferenciji je prisustvovao i izvršni član odbora Međunarodne odbojkaške federacije Vicente Araujo, koji je ovom prilikom poručio kako će u Poreču zapravo započeti nova era odbojke na pijesku.

- Poreč će, među najvećim gradovima svijeta, biti domaćin jednog ovako velikog turnira i mislim da je ovo velika prilika za sve sportaše, posebno ako uzmemo u obzir da su u pitanju i bodovi za Rio 2016.

A o turniru je, iz perspektive hrvatske odbojke, pričao predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, koji Poreč Major smatra iznimnom motivacijom za hrvatske igrače:

- Ovo je pravi trenutak za hrvatsku odbojku i za igrače da naprave korak naprijed i krenu u borbu za svoje mjesto na Olimpijskim igrama.

Apsolutna zvijezda odbojke na pijesku koji oko vrata ima zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Londonu 2012, zatim svjetski prvak iz 2009. te višestruki europski prvak, Nijemac Julius Brink, također je stigao u Poreč kao ambasador serije Swatch Beach Volleyball Major:

- Svi igrači pričaju o ovoj seriji, svi žele biti dio ovih turnira. Ovo je velika stvar za sve jer u životu nemate priliku igrati turnire s ovakvim nagradnim fondom. I ja i svi igrači veselimo se doći u Poreč za manje od dva mjeseca.

Svoju riječ o ovom velikom sportskom događaju dali su i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić te ministar turizma Darko Lorencin.

- Zahvalan sam što je Poreč dobio ovu veliku priliku i siguran da ćemo ispuniti očekivanja. S ovim projektom dobili smo i zabavni i sportski spektakl te sam siguran da će Poreč poslati predivnu razglednicu u svijet - rekao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Ministar Darko Lorencin nije skrivao zadovoljstvo što je Poreč postao dio jednog ovakvog globalnog sportskog programa:

- Što je projekt globalniji, to više doprinosi promidžbi Hrvatske u svijetu. Ovaj turnir svakako je osvježenje i poslužit će kao prava prilika Poreču da se u još boljem svjetlu pokaže svijetu. Pozivam sve da šire riječ o ovom velikom sportskom događaju i na taj način pomognu etablirati Hrvatsku kao prelijepu turističku i sportsku zemlju.

Konferenciji su prisustvovali i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, zatim globalni voditelj sporta i evenata tvrtke Swatch Patric Schmidlin te hrvatski timovi u odbojci na pijesku, Maja Roško i Antea Tadić te Ivan Zeljković i Filip Silić, koji su izrazili zadovoljstvo što je Hrvatskoj pružena ovakva prilika. Osim naših sportaša, Poreč Major na pet dana bit će dom svjetskim i europskim prvacima ovog sporta te njegovim najvećim zvijezdama današnjice.

Važno je napomenuti da Poreč, osim sportskog spektakla koji će ugostiti 15.000 ljudi, očekuje i zabavni program koji će grad i njegove posjetitelje podići na noge. Spoj vrhunskog sporta i zabave, ljetnog ugođaja, užarene atmosfere, nevjerojatne interakcije između igrača i entuzijastičnih gledatelja od 2. do 7. lipnja udahnut će pravi sportski duh u hrvatsku sportsku scenu te gledateljima na Peškeri pružiti pravi multimedijski sportsko-zabavni doživljaj.

Stoga se pripremite zavoljeti odbojku na pijesku jer ovaj sport spreman je zavladati svijetom, a Hrvatska je prva postaja te misije. Više informacija na www.swatchmajorseries.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram