Sport

Komentari 2

Spektakl kod fontana: Bacači su najavili Ivančičev memorijal

Spektakl kod fontana:  Bacači su najavili Ivančičev memorijal

Mislim da će sutra biti više hitaca preko 22 metra, ali mislim i da to neće automatski jamčiti pobjedu rekao je novozelandski bacač kugle i aktualni svjetski prvak Tom Walsh najavljujući 5. Memorijala Ivana Ivančića

Uvijek je fantastično doći u Zagreb i sresti stare prijatelje Stipu (Žunića) i Filipa (Mihaljevića). Stvarno obožavam doći ovdje. Ovo je možda i najbolje ulično natjecanje na svijetu. Uvijek napravimo sjajan šou i atmosfera je fantastična. Bit će to jako teško natjecanje, ali ja volim izazove, rekao je svjetski prvak Walsh najavljujući uistinu spektakularno natjecanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Stipe Žunić, osvajač brončane medalje na prošlom Svjetskom prvenstvu u Londonu, zbog ozljede je odlučio završiti sezonu i propustit će nastup kod fontana, ali će dati svoj doprinos spektaklu u ulozi stručnog televizijskog komentatora

- Neće me biti s ovim veličanstvenim bacačima. Trudit ću se profesionalno prokomentirati njihove nastupe, a ono što očekujem su daleki hici i fantastično natjecanje kao što je svake godine. Imamo sada i Filipa koji je ove godine jako dobar i tradicija hrvatske kugle u svjetskom vrhu se nastavlja - rekao je Žunić na konferenciji za medije najavljujući tradicionalno natjecanje kuglaša, uvod u 69. izdanje Hanžekovićevog memorijala koje će u utorak biti održano na atletskom stadionu Mladosti uz Savu. 

POGLEDAJTE GALERIJU

Od ove godine hrvatski rekorder Filip Mihaljević trenutačno je deveti kuglaš svijeta s rezultatom 21,84 metra, s kojim je preoteo državni rekord Stipi Žuniću.

- Dolazim u dobroj formi, Varaždin 21.03, Pariz 21.22. Vratio sam se punom treningu nakon male ozljede leđa pa sutra očekujem dobar rezultat. Nadam se opet hicima preko 21 metar i nadam se da ću nastaviti dizati formu do Svjetskog prvenstva u Dohi - najavio je svoj nastup Mihaljević.

S posebnim motivom će u Zagrebu i ove godine nastupiti Amerikanac Joe Kovacs, posljednjih godina najveći kolekcionar odličja na velikim natjecanjima. Ima zlato sa SP-a u Pekingu te srebro s OI u Rio de Janeiru i SP-a u Londonu, no, u Zagrebu još nije uspio pobijediti.

Zagreb: Konferencija za novinare s bacačima kugle povodom Hanžekovićevog memorijala

- Uvijek sam jako uzbuđen kad sam ovdje, ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, uvijek je ovdje prekrasno. I ove godine je konkurencija iznimno jaka i svi smo u dobroj formi. Bit će to jako dobro i jako zabavno natjecanje. Što se tiče one linije od 22 metra, nadam se da ju neće prebaciti samo jedan bacač nego više nas i nadam se da će sljedeće godine organizatori morati postaviti liniju na 23 metra - poručio je Kovacs.

Natjecanje kuglaša najavio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

- Ovi dečki zaslužuju vašu i našu podršku i lijepo je biti na ovom bacalištu kod fontana u društvu najboljih svjetskih bacača kugle, a među njima i naših Stipe i Filipa. Od Filipa očekujem da sutra baci preko 22 metra. Ne trebam ni govoriti koliko ovo natjecanje i 66. Hanžekovićev memorijal znače za Zagreb, hvala svima koji u tome sudjeluju.

Program na bacalištu pokraj fontana u ponedjeljak započinje u 18.30 sati, a natjecanje kuglaša sat vremena poslije.

Najčitaniji članci