Sport

Komentari 16

Spektakl na Šalati: Oprostio se Franja, Boysi rasplakali Shalu

Spektakl na Šalati: Oprostio se Franja, Boysi rasplakali Shalu

Ovo nisam nikada doživio. Nije me bilo jako dugo, stvarno nisam mogao ni sanjati ovakav prijem. Hvala BBB-ima i Futsal Dinamu, srce mi je puno večeras, rekao je Shala nakon nevjerojatnog prijema navijača Dinama

U velikom danu za zagrebački mali nogomet tisuće navijača na Šalati je pripredilo spektakularan oproštaj od aktivnog igranja Antonija Franje te dirljiv doček za legendu Dinama - Kujtima Shalu. Uz to, na Trofeju Dinamo saznali smo i tko je najbolja momčad u gradu.

No, stvari nisu počele idealno, jaka kiša natopila je teren te je bilo upitno može li se na njemu uopće igrati.

Međutim, zajedničkim naporima volontera Futsal Dinama i igrača, teren je osposobljen za igru i sve je moglo početi. Međutim, zajedničkim naporima volontera Futsal Dinama i igrača, teren je osposobljen za igru i sve je moglo početi. Najprije smo gledali završnicu Trofeja Dinamo. U reprizi finala ovogodišnje Kutije Šibica, u utakmici za treće mjesto suočili su se Pizzeria Stari Zagreb i Cvjetno Poliklinika Milojević. Za razliku od “Kutije”, oslabljena Pizzeria Zagreb nije mogla parirati svojem suparniku koji je slavio rezultatom 1-2. U velikom finalu, gledali smo okršaj Caffe bara Dobermann i MNK Kustošije. Na kraju je Caffe bar Dobermann slavio s uvjerljivih 3-0 protiv ekipe koja je osvojila sve neutralne.

A za kraj večeri ostavljen je pravi spektakl. Legendarni Antonio Franja odigrao je sa svojim prijateljima utakmicu protiv Futsal Dinama za oproštaj od velike malonogometne, ali i velikonogometne karijere. Za “Franjine prijatelje” su osim slavnog “cenera” Futsal Dinama nastupali i Dario Šimić, Tomislav Šokota, Igor Bišćan, Silvio Marić, Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Ivica Olić, Josip Bulat, Sergej Jakirović, Hrvoje Štrok, Jerko Leko, Tomislav Dujmović, Igor Cvitanović, Eddy Bosnar, Hrvoje Čale, Josip Palić, Ivan Tomečak, Igor Baričević, Branko Hucika te Johnny Šulentić. Rezultat je na kraju bio potpuno nebitan, ali su “Franjini prijatelji” pobijedili 6-4.

Iznenađenje večeri je bilo pojavljivanje Kujtima Shale, koji se sa suzama u očima približio tribini i zahvalio Bad Blue Boysima koji su ga pozdravili gromoglasnom pjesmom te proučio:

- Ovo nisam nikada doživio. Nije me bilo jako dugo, stvarno nisam mogao ni sanjati ovakav prijem. Hvala BBB-ima i Futsal Dinamu, srce mi je puno večeras.

I junak večeri, Franja, oprostio se od vjernih navijača.

- Shrvan sam. Ne mogu vam opisati emocije koje su momentalno u meni. Hvala navijačima na svemu. Čak i kad sam bio mali, kad smo svi u nekom svojem filmu, nisam ovakvo nešto ni sanjao. Shrvan sam, ali ponosan, hvala na svemu - rekla je legenda velikog i malog nogometa na rubu suza.

Najčitaniji članci