Obavijesti

Sport

Komentari 1

Spektakl na startu: Iva Majoli i Sanchez Vicario otvaraju Bol

Spektakl na startu: Iva Majoli i Sanchez Vicario otvaraju Bol
1

WTA Bol Open počinje 29. svibnja i traje do 5. lipnja u Bolu na Braču te je jedan od samo sedam turnira 125K serije u svijetu, a otvorit će ga Grand Slam pobjednice Iva Majoli i Arantxa Sanchez Vicario

VIDEO

U nedjelju, 29. svibnja u 17 sati na terenima Bluesun tenis centra „Bol“ revijalni meč odigrat će pobjednica Roland Garrosa iz 1997. godine te današnja hrvatska FED Cup izbornica Iva Majoli i španjolska veteranka Arantxa Sanchez Vicario. Iva i Arantxa do sada su igrale sedam puta, a omjer je 3:4 u korist Španjolke.

- Ovo je odličan pokazatelj da WTA Bol Open turnir privlači vrhunske sportaše. Organizacija je profesionalna i na razini zadatka, a to je primijetila i Iva Majoli koja nas podržava od samog početka. Bolje najave vrhunskog tenisa koji će se igrati u Bolu nema, a nadam se da će našoj Ivi Majoli domaći teren donijeti više sreće - najavio je direktor turnira Bol Open, Feliks Lukas. 

Iva Majoli u karijeri je osvojila devet WTA turnira, osam pojedinačno i jedan u paru i naša je najbolja tenisačica svih vremena. Još je kao trinaestogodišnjakinja debitirala na ITF turniru u Malom Lošinju, a s 14 godina je ušla u profesionalne vode. Sa samo 16 godina probila se u četvrto kolo French Opena, odnosno Roland Garrosa kojeg je i osvojila 1997.

Arantxa Santchez Vicario u karijeri je osvojila čak 29 turnira, tri je puta osvajala Roland Garros (1989., 1994. i 1998.), te jednom US Open (1994.). Uz to, igrala je po dva finala Australian Opena i Wimbledona, a bila je i svjetski broj jedan. Svoju karijeru završila je s 29 pojedinačnih naslova i 69 naslova u parovima i zasigurno je jedna od najvećih tenisačica svih vremena.

Osim revijalnog meča u nedjelju će se održati i 1. kolo kvalifikacija te Kid´s day kada će i najmlađi imati priliku upoznati ove dvije tenisačice, fotografirati se i skupiti autograme. Nadalje, večernji sati prvog dana turnira u Bolu bit će rezervirani za players party koji će se održati na hrvatskoj megajahti Katina dužine 60 metara, koja je izgrađena u Brodosplitu i ujedno je najskuplja jahta domaćeg investitora ikada izgrađena u Hrvatskoj.

WTA Bol Open održava se od 29. svibnja do 5. lipnja u Bolu na Braču te je jedan od samo sedam turnira 125K serije u svijetu. Ova 125K serija turnira je pokrenuta 2012. i Bol će biti jubilarni, 20. turnir organiziran u ovoj kategoriji te ujedno i posljednja prilika tenisačicama za plasman u Rio, s obzirom na to da se skupljeni bodovi računaju i za Olimpijske igre.

Uz prethodno najavljene igračice, organizator je podijelio i prve pozivnice za glavni turnir koje su išle domaćim tenisačicama Donni Vekić, Petri Martić i Teni Lukas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog