Obavijesti

Sport

Komentari 14

Spektakl u Denveru! Lillardova predstava za pamćenje, Jokić: 'Bila mi je čast svjedočiti tomu'

Spektakl u Denveru! Lillardova predstava za pamćenje, Jokić: 'Bila mi je čast svjedočiti tomu'
3

To je bila najbolja utakmica jednog igrača u doigravanju ikada, rekao je sve o Lillardovoj predstavi trener Blazersa Terry Stotts, ali njegovoj momčadi nije pomoglo 55 koševa Damiana Lillarda i 12 trica

Kakva noć! Noć za pamćenje Damiana Lillarda, ali Portlandu... Alkarskim rječnikom - u ništa! Jer Denver je poveo 3-2 nakon spektakla od utakmice koja je završila nakon 58 minuta odnosno dva produžetka 147-140.

Prvaci pred eliminacijom! Sunsi razbili Lakerse, LBJ 'pobjegao' u svlačionicu prije kraja utakmice
Prvaci pred eliminacijom! Sunsi razbili Lakerse, LBJ 'pobjegao' u svlačionicu prije kraja  utakmice

- To je bila najbolja utakmica jednog igrača u doigravanju ikada - rekao je sve o Lillardovoj predstavi trener Blazersa Terry Stotts.

U brojkama ovako - 55 koševa uz tek 24 šuta, što je novi rekord Portlanda u doigravanju, 10 asistencija, 6 skokova i 3 blokade, zatim 12 trica, što je novi tricaški rekord uopće u doigravanju jednog igrača. Lillard je zabio i 17 koševa od ukupno 19 svoje momčadi u dva produžetka, za onaj prvi pogodio je tricu tri i pol sekunde prije kraja, za onaj drugi šest i pol. Samo je prolongirao poraz.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Portland Trail Blazers

- Šteta što nismo iskoristili jednu od najboljih predstava ikada jednog košarkaša - kazao je McCollum čija se momčad vratila od -22 u drugoj četvrtini. Denver je od 2008. izgubio samo jednu utakmicu u kojoj je u nekom trenutku stekao tu prednost, omjer je 187-1.

A Lillardu je komplimentirao i Nikola Jokić koji je završio s 38 koševa, 11 skokova i devet asistencija.

- Bila mi je čast biti na terenu i svjedočiti tomu.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Portland Trail Blazers

Sve je, pak, riješio Brooklyn koji je s 4-1 izbacio Boston koji se nije mogao oduprijeti zagrijanoj napadačkoj mašineriji Netsa. Ona je ovaj put, u pobjedi 123-109, isporučila sljedeće: Harden 34 koša, 10 skokova, 10 asistencija, Irving 25 koševa, Durant 24 koša.

- Ne uzimamo ove zajedničke trenutke zdravo za gotovo. U povijesti se nije često dogodilo da ovakva tri napadača igraju zajedno u istoj momčadi - rekao je Irving.

Sljedeći će ih testirati Milwaukee.