Obavijesti

Sport

Komentari 11

Splićani vjeruju u pobjedu nad Cedevitom: Favoriti smo doma

Nadamo se povratku u Zagreb, a onda je sve moguće. Kod kuće nas nosi publika, naš šesti igrač, rekao je oporavljeni Katić prije druge utakmice polufinala prvenstva

VIDEO

Košarkaši Splita bili su na pragu velikog iznenađenja u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja protiv Cedevite. Krajem treće četvrtine vodili su 14 razlike, no ispustili su veliku prednost i prigodu da sutra, pred svojom publikom, prođu u finale.

- Odigrali smo odlično 35 minuta, no onda smo 'pukli'. Presudila je sreća, koja je bila na njihovoj strani, nadam se da će sutra biti na našoj - kazao je povratnik Toni Katić, koji je iskoristio prigodu i zahvalio se svima koji su mu pomogli da se nakon operacije koljena ekspresno vrati na parket.

- Hvala suigračima koji su me podržavali, treneru koji je imao razumijevanja za mene, te pogotovo Boži Vuškoviću i dr. Tonku Vlaku iz naše liječničke službe, dr. Saši Jankoviću koji me operirao i kondicijskom treneru Zoranu Donadiću, koji me spremao i kojem ću biti zahvalan cijelog života.

Katić je uvjeren kako se 'žuti' mogu nositi s favoriziranom Cedevitom.

- Na našem terenu mi smo favoriti, pogotovo kad nas nosi publika, naš šesti igrač. Nadamo se povratku u Zagreb, a onda je sve moguće.

Trener 'žutih' Nikša Bavčević bio je jako ljutit nakon utakmice, jasno je kako su u pitanju neke sudačke odluke pred kraj susreta. No obzirom da treneri ne smiju komentirati suđenje, ostao je suzdržan do kraja.

- Naravno da nisam sretan i zadovoljan ishodom utakmice, no ne mogu vam govoriti zašto.

Ono o čemu je smio govoriti je razlog poraza njegove momčadi, koju je pronašao u kontroli igre.

- Dok smo kontrolirali igru i igrali strpljivo, sve je bilo u redu. Onoga trenutka kad smo ušli u run&gun košarku i utrku s Cedevitom, koja je tu  jača, ispustili smo konce igre iz svojih ruku. No mi se ne predajemo. Vjerujemo da možemo vratiti seriju u Zagreb, prvenstveno ako u sljedećoj utakmici kontroliramo skok i ako nas bude nosila publika kao i u nekim ranijim utakmicama.

Bavčević je iznimno zadovoljan dosadašnjim učinkom svoje momčadi.

- Čini me sretnim što moja momčad napreduje iz utakmice u utakmicu, što sezona odmiče mi smo sve bolji. Treća četvrtina utakmice sa Cedevitom bila je najbolje što smo prikazali ove sezone i to me čini ponosnim.

'Žuti' su nakon današnjeg treninga otišli na zajednički ručak, kako bi se relaksirali i što opuštenije dočekali najvažniju utakmicu sezone. Dobre vijesti donio je i povjerenik za preoblikovanje kluba, bivši direktor Petar Škovrlj, koji je najavio kako bi Split trebao okončati pretvorbu do kraja godine, unatoč nekim informacijama iz Ministarstva sporta, prema kojima će Porezna uprava blokirati sve klubove koji nisu priveli preoblikovanje kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki