Obavijesti

Sport

Komentari 1

Split bi Ukića i Perića, Cibona i Zadar se tuku oko Šibenčanina

Split bi Ukića i Perića, Cibona i Zadar se tuku oko Šibenčanina
1

Split se zagrijao za dva 'kapitalca', no mogući problem kod dovođenja Ukića je taj što mu još traje ugovor s Antibesom. Zadar je produžio Vukovića, a sad je cilj zadržati Dominika Mavru

VIDEO

Pandemija korona virusa itekako je udarila i po 'džepovima' sportskih klubova, a iznimka nisu ni oni hrvatski, no usprkos tomu nekima je i pomogla, pa će tako Hrvatska imati čak tri predstavnika u ABA ligi sljedeće sezone.

Novi hrvatski klub u ABA ligi: Split ulazi, Zadar neće ispasti!
Novi hrvatski klub u ABA ligi: Split ulazi, Zadar neće ispasti!

A oni su zasad itekako aktivni oko dovođenja igrača!

Split, koji je dosad igrao u ABA 2 ligi, svjestan je da u rangu više ipak neće biti tako lako. Stoga su se 'žuti' odmah bacili na dovođenje potencijalnih pojačanja, a dvojica igrača koja se zasad najviše spominju pravi su 'kapitalci'. 

Prvi je Roko Ukić, igrač koji je u Splitu ponikao i od tamo pokrenuo svoju bogatu europsku karijeru uz dio vremena provedenog i u NBA ligi. Splićani su itekako zaigrani za njega, no tu postoji više potencijalnih problema, od kojih je najveći taj da Ukiću još traje ugovor s francuskim Antibesom. Uz to, i on sam je ranije rekao kako mu iznimno paše igrati u klubu gdje broj utakmica nije velik kako bi se sačuvao, a u Splitu bi sljedeće sezone imao dvije utakmice tjedno tako da bi mu se trebala dozirati minutaža.  

Zagreb: Trening košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacija za EuroBasket

Drugo ime je 34-godišnji Hrvoje Perić koji trenutačno nastupa u elitnom rangu talijanske košarke. Perić je također bitan dio karijere proveo u Splitu, od 2002. do 2008. godine, a već se duže vrijeme nalazi u Italiji gdje je nekoliko sezona nastupao i za moćnu Reyer Veneziju s kojom je pored moćnih klubova poput milanskog Armanija uspio osvojiti talijansko prvenstvo.

Osijek: Hrvatska i Mađarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

U međuvremenu, predsjednik Zadra Željko Žilavec otkrio je kako su trenutačno zagrijani za potpis još dva igrača, a ostatak rostera po želji bi složio novi trener.

Nakon što su ranije produljili suradnju s Domagojem Vukovićem, sada je cilj to isto napraviti i s Dominikom Mavrom, otkrio je Žilavec, prenosi Zadarski list:

- Imali smo želju potpisati Vukovića za buduće razdoblje i to smo isto riješili. Također nam je želja na sličan način vezati za klub i Mavru jer su to dvojica igrača koje bi bilo koji trener poželio u momčadi.

Uz to, cilj im je dovesti i 20-godišnjeg Šibenčanina Tonija Nakića. Talentirano krilo Šibenke debitiralo je za reprezentaciju i zasigurno je među samom elitom igrača u hrvatskoj košarci.  Ipak, postoje dvije prepreke: visoka odšteta i još kandidata. Glavni konkurent za dovođenje Nakića je zasigurno Cibona, koja ga je htjela i prošle godine, a ništa se nije promijenilo ni ove. 

Šibenik: 1. kolo HT Premijer lige, GKK Šibenik - KK Gorica

- Postoje određene prepreke. Mislim tu na odštetu koju je postavio njegov klub i koja je dosta velika, a mislimo da je u ovoj situaciji kad se treba paziti svaka kuna i da je dosta nerealna. Mi smo već vršili pregovore, dali smo i ponudu, a hoće li ta ponuda biti dovoljna pokazat će vrijeme. Svakako je Toni Nakić nama vrlo zanimljiv igrač - rekao je Žilavec.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka