Obavijesti

Sport

Komentari 169

Soudani opet spasio Dinamo: Split pao u zadnjim minutama

Soudani opet spasio Dinamo: Split pao u zadnjim minutama
9

U derbiju četvrtog kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Split 1-0. Jedini gol zabio je El Soudani u 88. minuti. Dinamo sada ima 10, a Split četiri boda iz četiri utakmice

VIDEO

Split se pojačao, no loše su startali u sezonu i utakmica protiv nas im je prilika da se iščupaju, najavio je Kruno Jurčić derbi 4. kola Prve HNL.

No nije Split izabrao najbolje mjesto za 'čupanje'. Iako su se na Maksimiru držali do samog kraja, pali su u 88. minuti kada lijep gol za konačnih 1-0 zabija najbolji Dinamov igrač u ovoj sezoni, El Soudani. Do tada Dinamo se ponovno mučio, napadao, kružio oko gola Splita, imao gotovo 70% loptu u nogama... No bez pravih prilika. Pucali su redom Kramarić, Rukavina, Halilović, Fernandes, a ono što je prošlo kroz obranu Splita zaustavio je njihov fantastični kapetan Zagorac na golu.

Jurčić je u utakmicu krenuo bez Soudanija, Husejinovića, Čopa i Šimunića, no iako je prvih 45 minuta bilo solidno, Kruno je već na poluvremenu odlučio promijeniti dva igrača. U igru su ušli Husejinović i debitant u 'modrom' dresu Ruben Lima.

U drugi dio Dinamo je krenuo kao što je završio prvo poluvrijeme. Prijetili su opet Rukavina, Fernandes i Halilović, no sve je ponovno zaustavljao nesavladivi Zagorac. Iako ga vjerojatno nije imao namjeru 'trošiti', Jurčić je u 69. minuti u igru morao uvesti svog najboljeg igrača ove sezone, El Soudanija. 

I taman dok se činilo da su se obje momčadi pomirile s remijom Split kreće u napad. U dva navrata fantastično prijete, no Oliver Zelenika briljantnim obranama pokazao je da zaslužuje Dinamovu 'jedinicu'. A onda usred najjačih Splitovih napada Dinamova se strpljivost ipak isplatila. 

Husejinović je odličnom loptom s centra prebacio obranu Splita, Soudani sjajno prima, zaobilazi braniče i mirno zabija ispod Zagorca. Soudani je još jednom spasio Dinamo. Alžirac se isplaćuje 'modrima' već na samom početku sezone. Valja još jednom spomenuti i obojicu golmana. Zahvaljujući isključivo Zeleniki i Zagorcu navijači na Maksimiru nisu vidjeli više od jednog gola.

Dinamo je sada nakon četiri kola s utakmicom više vodeći na ljestvici Prve HNL s 10 bodova. Split nakon četiri utakmice ima isto toliko bodova i svakako je jedno od većih razočaranja početka sezone. Ako već ne zbog igre, onda zbog samo četiri boda.

  • Prva HNL, 4. kolo: Dinamo - Split 1-0 (Soudani 88')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika