Obavijesti

Sport

Komentari 23

Split je završio svoju bajku u Europi, Fulham je ipak bio bolji

Split je završio svoju bajku u Europi, Fulham je ipak bio bolji
1

Split se u uzvratnom susretu 3. pretkola Europske lige na gostovanju kod Fulhama oprostio od natjecanja. Englezi su s dva gola 'potopili' momčad s Parka mladeži

VIDEO

Split ipak nije uspio ponovno iznenaditi englesku momčad i svladati ih na njihovom terenu. Fulham je ipak bio preveliki zalogaj za debitanta iz Dugopolja. S dva gola, Johnsona početkom prvog poluvremena i Murphya iz penala u nastavku susreta, Fulham je slavio na Craven Cottageu.

Ispadanjem Splita još se jedan hrvatski predstavnik oprostio od europskih natjecanja. Bajka 'crvenih' ovog puta nije imala sretan završetak, ali nema sumnje da je ona Splita bila itekako lijepa priča o kojoj se očekuje još mnogo nastavaka.

LIVE:

Četiri duge minute trajala je sučeva nadoknada, ali promjene rezultata nije bilo. Fulham je ikap bio bolji od debitanta Splita i s dva gola osigurao nastavak natjecanja. Split se oprašta od Europe, ali može itekako biti ponosan svojom izvedbom i igrom na međunarodnoj razini.

Tko ga ne zabije dobije ga, pravilo je u nogometu, tako je sada Split duboko u sučevoj nadoknadi skoro primio i i treći pogodak. Sreća što je pokušaj Riisea završio u reklamama, a ne u golu Vukovića.

I Rašić se pokušao izboriti na počasni, utješni, gol za Split, ali čini se da je večeras 'crvenima' baš sve uzaludno. Gol ih neće pa neće. Jedan su gol itekako zaslužili, ali sreća im nije nimalo naklonjena, a njihovi strijelci očito nerasploženi. Ili je možda golman Fulhama, Schwarzer više nego raspoložen. Šteta za Split koji je još jednom pokazao dobru igru i lijep nastup protiv jakog protivnika.

U završnici susreta nižu se sami prekršaji i žuti kartoni i to s obje strane. 'Požutjeli' su i Briggs i Marčič, ali i Raščić koji je u igru ušao u 75. minuti.

Igrom su nezadovoljni i na tribinama, jer su navijači dvije momčadi zasuli zvižducima. Ovako isprekidana završnica, s previše grubosti, nije bila potrebna ni jednoj ni drugoj momčadi.

Split ne mari za grubosti Engleza već igra svoju igru. Obilinović je lijepo petom proigrao Šimića čiji se udarac ugasio u  rukama raspoloženog Schwarzera koji je večeras obranio apsolutno svaki polušaj Splitovaca.

Iako su u vodstvu i to s dva gola prednosti igrači Fulhama u završnici susreta djeluju pomalo nervozno i nestrpljivo. Otkrio je to i grub start Murphya koji je zaslužio žuti karton kod engleske momčadi.

I Obilinović je pokušao ugroziti vrata Fulhama udarcem s 20-tak metara, ali izborivši samo korner. Split je u nastavku stvorio niz itekako dobrih prilika, ali nedostajalo im još malo konkretnosti i konačna realizacija. Prilike nisu nikada nikome donijele slavlje u utakmici, a lijepa igra ostat će ipak tek gorka utjeha nakon dva primljena gola i ispadanja iz natjecanja.

Splitovci su itekako uposlili Schwarzera u drugom poluvremenu. Pucali su Šimić, Vitaić i Čop, ali niti jedna lopta nije završila iza autralčevih leđa.

U nastavku susreta svojom igrom Split nije zaslužio gubiti s razlikom od dva gola. Stvorili su dobre prilike, pritisnuli Fulham, ali im semafor ni malo ne ide u prilog.

Svojom igrom dečki s Parka mladeži pokazali su da mogu parirati Englezima, ali skupo ih košta realizacija. Splitovcima nikako ne uspijeva poslati loptu u mrežu, a mimo lijepe igre to je ono što se na kraju susreta gleda i što slama snove donedavnog četvrtoligaša.

Najbolji igrač kod Fulhama večeras, Andrew Johnson, koji je zabio prvi i skrivio jedanaesterac za drugi gol, zaslužio je žuti karton.

Split nakon drugog gola nalazi ipak snage reagirati. Iako bolje igraju nego u prvom poluvremenu pred njima je težak zadatak, nadoknaditi dva gola zaostatka.

Iako se momčad Katalinića trudi sreća im nije nimalo naklonjena. Nakon penala za Fulham Splitovci su pogodili i gredu. Na ubacivanje Ercega  tukao je Milović koji je uspio zahvatiti loptu, ali se ona zaustavila na gredi. Čini se da će vrata Marka Schwarzera večeras ipak ostati netaknuta.

Baš kada je Splitu krenulo Vidić je našravio prekšaj u šesnaestercu i skrivio penal. Osim žutog kartona svog branića Split je pretrpio i novi gol. Murphy je s 11 metara svladao Vukovića i povisio na 2-0.

Split mora iskoristiti svoj trenutak. Čini se da je 'crvenima' opet uspjelo iznenaditi engleze. Fulham igra mnogo nervoznije, s mnogo više krivih dodavanja i prekršaja.

Split se konačno razigrao i nalikuje na momčad koju su navijači  navikli gledati. Jedino što im sada preostaje je pospremiti loptu u mrežu.

Novi Spli tistrčao je iz svlačionica u drugom poluvremenu. Pritisnuli su Fulham od prvog dodira s loptom. Oduzimaju im loptu i teren i stišču ih u njihovu poluvicu igrališta.

Šteta je samo što lijepi slobodni udarac Vitaića nije okrunio itekako dobar ulazak u nastavak susreta.

Split je u nastavku pokazao da je daleko od toga da bude otpisan u ovom susretu. Fulham će se, ako je suditi po prvih nekoliko minuta nastavka, morati itekako oznojiti da sačuva vodstvo.

Split će u drugom poluvremenu morati ipak pružiti malo više ako želi osigurati prolaz protiv Fulhama. 'Crveni' moraju ponovno 'pronaći' odvažnost i karakternost koju su imali u prvom susretu ako žele zaprijetiti englezima na njihovom terenu i preokrenuti rezultat od 1-0 u korist Fulhama.

Prvo je poluvrijeme završilo bez novih uzbuđenja i preokreta. Tek je Baraban kod Solita uspio zaraditi žuti karton prije sučevog zvižduka.

Iako je Fulham poveo čini se da Split polako ulazi u susret. Odvažnost koju su 'crveni' imali na domaćem terenu pomalo se izgubila dolaskom na Craven Cottage.Fulham je pomalo popustio u nastavku ostavljajući priliku gostima da se krajem prvog poluvremena dignu i pokušaju preorket. No posljednjih nekoliko pokušaja 'crvenih' dugim loptama prema golu Schwarzera i nisu se pokazali kao najbolja taktika.

Dempsey je poveo napad Fulhama, ali ga je prekršaj Splitovaca zaustavio. Igrač Fulhama mogao je ozbiljno zaprijetiti vratima Vukovića, ali sve je samo završilo u kontri Splita koja se ugasila na obrani engleske momčadi.

Nakon prvog gola Fulham se ohrabrio i počeo pritiskati Split. Johnson je engleskoj momčadi donio sigurnost koja im je u prvom susretu očito nedostajala.

Nakon gotovo pola sata igre sada terenom dominira Fulham i nedaje priliku Splitu da se organizira i krene u ozbiljniji napad.

Sreća se ipak osmjehnula domaćinu. Golom Johnsona u 19. minuti poveo je Fulham. Na ubačaj Duffa Andrew Johnson morao je samo pospremiti loptu u mrežu.

Čini se kako će uzvratna utakmica između Fulhama i Splita biti mnogo čvršća nego ona na Parku mladeži. Već u početnim minutama s obje strane igrači nizaju prekršaje. Nitko ne želi pružiti priliku protivniku i ostaviti previše prostora i primiti prvi pogodak. 

Početak susreta u prvih 15 minuta nije ponudio previše uzbuđenja, samo 'odmjeravanje snaga'. Fulham je bez sumnje  mnogo opreznije ušao u susret nakon iznenađenja koje im je Split priredio na domaćem terenu.

Utakmicu je odmah otvorio Fulham. Već u prvih nekoliko minuta Duff se čak dva puta našao u prilici da zapuca na gol i ugrozi vratara Splita Vukovića.

No nije se dugo čekao ni odgovor 'crvenih'. Čop je u idućem napadu zapucao na vrata Engleza, ali lopta ipak nije završila u mreži.

U prve četiri minute susreta obje momčadi pokazale su da žele pobjedu.Split će morati posegnuti za svim svojim resursima ako želi osigurati prolaz protiv Fulhama.


SASTAVI:

Fulham: Schwarzer,Hangeland, Riise, Johnson, Murphy, Senderos, DUff, Hughes, Etuhu, Dempsey, Zamora

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Šimić, Vitaić, Baraban, Milović, Erceg, Marčić, Križanac, Čop


Splitovci traže prolaz na Craven Cottageu

Split je na Parku mladeži pokazao karakter protiv Fulhama. Sada se od njih jednaka predstava očekuje i na gostovanju kod engleske momčadi u Craven Cottageu.

Split, nakon što je izborio nulu na domaćem terenu otputovao je na Otok, na teško gostovanje protiv Fulhama u uzvratu 3. pretkola Europske lige.

'Crveni' ne prestaju ponavljati kako nemaju što izgubiti. Tom su se filozofijom vodili u prvom susretu i očito im se isplatilo, a nema sumnje da ni u London nisu otputovali na turistički obilazak.

Splitovci možda nemaju što izgubiti, ali itekako dobro znaju što mogu dobiti, povijesni prolaz dalje. Skromnost momčadi iz Dugopolja dovela ih je do Londona, a mogla bi ih odvesti još i dalje. No u tom im pothvatu večeras neće biti od pomoći Bojan Golubović koji nije dobio vizu te nije mogao s ostatkom momčadi otputovati u London. 

Golubović je propustio priliku da na travnjaku pomogne svojim suigračima, ali sigurno je da će i kod 'kuće' bodriti svoju momčad od koje se danas očekuje još jedno iznenađenje i to ono s praskom i velikim slavljem na kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'