Jedni vjeruju Šukeru, drugi ne: 'Bio bi to skandal da su znali' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 63

Jedni vjeruju Šukeru, drugi ne: 'Bio bi to skandal da su znali'

Jedni vjeruju Šukeru, drugi ne: 'Bio bi to skandal da su znali'
6

'Luka, dodaj Raketi'. Umjesto neprikladnih povika s tribina, protiv Italije će se čuti svaki savjet izbornika Nike Kovača svojim igračima. Barem izgreda neće biti...

VIDEO

Dok je Davor Šuker zbrajao gubitke i govorio o pola milijuna izgubljenih eura od ulaznica te želji da se pronađe “tih 400 ljudi sa sjevera i 400 s istoka koji su se protupravno ponašali”, Splitom su počele kružiti priče. Jedni vjeruju da Šuker nije znao, drugi baš i ne.

- Objektivno mislim da ovu situaciju s praznim Poljudom čelnici HNS-a ni slučajno nisu planirali, nego da je ovo i njih neugodno iznenadilo. Osobno mi je svejedno, jer dok god ova družina drma HNS-om, ja više ne idem na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, pa makar bile i u Splitu - kaže poznati splitski enigmatičar Robert Pauletić.

Mnogi su u Splitu zamjerili čelnicima Hajduka što su uopće sjeli za stol s vodstvom HNS-a, a isti ti tvrde da im je puno toga jasnije nakon što je samo dan poslije stigla drakonska kazna iz Uefe.

- Ne mogu prihvatiti to da su znali, kad bi bilo tako to bi bio skandal, kraj svega, tolika autodestrukcija da ne bi bilo smisla da se nogomet u Hrvatskoj dalje igra - misli Joško Vlašić i dodaje:

- Poljud je naš najbolji i najreprezentativniji stadion. Kad na njemu ugostimo nekoga, reprezentiramo Hrvatsku na najbolji mogući način. Svi ostali stadioni su na drugom nivou...

U jesen 1995. Italija je također gostovala u Splitu, u spektakularnom ugođaju, a ovog puta atmosfera će biti kao na utakmicama, recimo, Hajduk - Lokomotiva, Hajduk - Osijek ili Hajduk - Zagreb. Sve tri igrale su se bez gledatelja, čulo se svako dovikivanje igrača, svaka trenerova uputa. Pa ćemo i protiv Italije umjesto “za dom spremni” čuti kako Niko Kovač daje upute Modriću ili Rakitiću.

- Cijela ta situacija oko utakmice Hrvatska - Italija za mene je tragikomična. Nadam se da su čelnici HNS-a imali iskrene namjere kad su najavili da će Splitu dati tu utakmicu, jer inače ovo sve skupa i ne bi imalo smisla. Treba uložiti žalbu, vidjeti hoće li proći ili ne, ali po meni to ne bi trebao biti predmet rasprave. Pravo je pitanje zašto reprezentacija ne igra redovito na Poljudu, smiješno je da jedan grad poput Splita toliko dugo čeka službenu utakmicu svoje reprezentacije - kaže splitski pjevač Giuliano, a njegov kolega Mladen Grdović dodao:

- Uvijek neka zaje*ancija kad su u pitanju Talijani, zato jer oni moraju ući na EP, a gori im pod nogama. Tako pokvarenu igru igraju, a Šuker je tu nemoćan. Sve to vrti Uefa, a to je sramota, toliki novac i još bez publike. Tako Talijani uvijek rade... Kad je Italija u pitanju, mi smo nemoćni, oni su svašta sposobni napraviti. Sviđa mi se talijanski nogomet, bilo njihovi nastupi na SP, EP, ili Serie A, oni su sjajni nogometaši, ali su moćni i vrlo opasni i van terena.

Ivo Čagalj/PIXSELL

Josip Bilić Biba ne vjeruje u teoriju urote

- Apsolutno smatram da reprezentacija u bilo kojem sportu, a pogotovo u nogometu mora igrati u Splitu, jer Split je drugi grad po veličini u državi, a do prije par godina bio je i najsportskiji grad u državi. Čujem svakakve komentare, ali nikad se nisam bavio teorijama urote i vjerujem u iskrenu namjeru čelnika HNS-a, da su htjeli utakmicu s Italijom organizirati na Poljudu.

Potpuno suprotno od njega glumac Filip Radoš ne vjeruje HNS-u.

- Nemam povjerenja u HNS-a, nisam uopće siguran koliko su iskreni prema Hajduku, Splitu i dalmatinskom sportu. Prije se nije moglo, sad odjednom se može igrati u Splitu, očito su svi nasmiješeni s figom u džepu, da bi dobili naklonost nego što tu ima iskrenosti... Pa jedina prava atmosfera i stadion je u Splitu, a zašto se u Splitu nije igralo i zašto se ne igra, to je njihova sramota.

Proslavljeni splitski vaterpolist Renco Posinković poziva sve da napokon počnu pregovarati bez fige u džepu.

- Bili oni iskreni ili ne, osuđeni su na Split, kao što smo i mi osuđeni na njih, i što god se događalo to ne ide na ruku ni čelnicima Saveza, ni Hajduku, ni Splitu, a ni politici. Nevjerojatna je činjenica da nema pravih sportskih događaja u Splitu već godinama. Split je nekad bio perjanica hrvatskog sporta, a sada sve više postaje izolirani otok. Dio krivice snosimo i sami, ali veći dio ide na račun HNS-a koji je centralizirao sve u jednu sredinu. Što dalje? Nema smisla gledati tko je prvi napravio propust, treba gledati kako postojeće stanje unaprijediti, i to bez figa u džepu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom