Obavijesti

Sport

Komentari 0

Splitu treća pobjeda u ABA ligi

Košarkaši Splita u susretu su 18. kola regionalne ABA lige kao domaćini svladali Igokeu sa 89-77 (23-18, 24-18, 16-21, 26-20).

Split je do osjetnije prednosti stigao odličnom napadačkom igrom u drugoj polovici prve i prvoj polovici druge četvrtine, da bi početkom treće imao i najveću prednost od 18 razlike (54-36). No, tada je uslijedila "crna rupa" koju je Igokea iskoristila i serijom 16-2 primakla se na 56-52.

Ipak, na krilima svog novog igrača Shanona Shortera Split ipak nije dopustio potpuni preokret.

Shorter je predvodio Split sa 28 ubačaja, 14 je dodao Darko Bajo, dok su u gostujućem sastavu po 154 poena postigli James Arthur Robinson i Dalibor Ilić.

Split je sada na omjeru pobjeda i poraza 3-14, dok je Igokea na 8-8.

Košarkaši Zadra su, pak, izgubili na gostovanju kod Borca u Čačku sa 73-79 (15-15, 17-23, 15-10, 18-17; 8-14) nakon produžetka.

Imali su Zadrani dobitnu poziciju u završnici dvoboja, 12 sekundi prije kraja vodili su sa 64-63 te je Dominik Mavra imao dva slobodna bacanja, a usto nisu niti ispunili bonus. No, Mavra je pogodio samo jedno slobodno bacanje, da bi Bursać pet sekundi prije isteka vremena napravio prekršaj na Haleu, ali prilikom šuta pa je Amerikanac dobio dva slobodna bacanja koja je iskoristio. U preostalom vremenu pobjedu Zadru pokušao je donijeti Junaković, ali nije bio precizan.

Početkom dodatnih pet minuta Zadar je izgubio dvije lopte, dok su Ilija i Radovan Đoković pogodili po tricu te je Borac vrlo brzo odjurio do nedostižne prednosti.

Trevor Thompson sa 17 koševa te Justin Carter sa 14 ubačaja i 13 skokova bili su najefikasniji kod Zadra, dok je Borac predvodio Radovan Đoković sa 18 poena.

Zadar je sada pao na omjer pobjeda i poraza 5-11, dok je Borac na 6-10.

Splitu treća pobjeda u ABA ligi
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub