Obavijesti

Sport

Komentari 80

Spajaju se Cedevita i Olimpija: 'Ovo je avangarda, neviđeno...'

Spajaju se Cedevita i Olimpija: 'Ovo je avangarda, neviđeno...'
1

'Pa pogledajte NBA. Tko igra finale? Klub sa zapadne obale i klub iz Kanade. Dva kluba iz dvije različite države i gdje je tu problem!?', pita se Tedeschi koji je dodao da se svijet mijenja

VIDEO

Ono što se danima najavljivalo postalo je službeno. Hrvatski doprvak KK Cedevita i slovenska Olimpija spajaju su se u jedan klub!

- Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Pratit ćete jednu pionirsku, novu, avangardnu djelatnost. Po prvi puta u Europi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To nitko u Europi nije napravio. Neizmjerno sam ponosan i uzbuđen - rekao je Emil Tedeschi, predstavnik Cedevite pa pojasnio:

- Ovo nije dolazak još jednog sponzora u KK Olimpija Ljubljanu, ovo nije odlazak kapitala iz jedne države u drugu. Ovo je ravnopravno spajanje dva kluba koji imaju svoje 'ja' u jedno. To spajanje jednakih u sportu je novo, u biznisu i nije. 

- Atlantic grupa ušla je u košarku da promovira svoj proizvod, a s druge strane da vrati jedan dio profita zajednici gdje taj profit stvara. Rad s mladima, koji neće svi biti vrhunski košarkaši, ali da se maknu iz stolice, ili ne daj Bože od igle.

'Ne brojimo nikome krvna zrnca'

Emilu Tedeschiju posebno je smetalo što kroz godine u zagrebačkom klubu nije izgradio navijačku bazu. Vjeruje da će taj problem riješiti u Sloveniji.

- Sve se radi zbog publike, a u Ljubljani imamo izvanredne uvjete. Stožice su košarkaški hram Europe. Postoji interes za košarkom jer je Slovenija aktualni europski prvak. To spajanje je toliko uzbudljivo, da sve primjedbe da izdajemo nacionalni interes čine se smiješnima. Ne brojimo nikome krvna zrnca, nas samo zanima zabava, veselje, pobjede - pojasnio je vlasnik Atlantic grupe.

Tedeschi nema problema s odlaskom preko granice.

Pravnih prepreka nema

- Pa pogledajte NBA. Tko igra finale? Klub sa zapadne obale i klub iz Kanade. Dva kluba iz dvije različite države i gdje je tu problem!? - pita se Tedeschi koji je dodao da se svijet mijenja.

ABA liga je liga u kojoj su vlasnici klubovi. Niti jedna država od šest država koje se natječu ne smije imati više od pet klubova. Naš novi klub bit će jedan od dva kluba iz Slovenije uz Primorsku. Mi smo jedna od tih šest država, a to je Slovenija. Treći uvjet je dvorana, a zdanje Stožice, siguran sam, zadovoljavajuća je.

S obzirom da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige  Cedevita će ući u klub i uz zajednička financijska sredstva od nekoliko milijuna eura stvorila bi se vrlo respektabilna momčad u regiji. Klub bi se natjecao u ABA ligi i vjerojatno Eurokupu pod imenom Olimpija Cedevita. A da je tako potvrdili su i iz, još uvijek zagrebačkog kluba.

Olimpiji i Cedeviti zajednička je još jedna stvar. Naime, i jedni i drugi imaju problem s posjetom. Poznato je da u Zagrebu Cedevita i nije omiljena, da su gotovo svi navijači Cibone, a u Ljubljani nema gledatelja jer je Olimpija - loša. E, sad, koalicijom ova dva kluba napravio bi se jedan respektabilni, a izbirljiva ljubljanska publika opet bi napunila dvoranu. I tako bi vuk bio sit, a ovce na broju. Cedevita i Olimpija imali bi konačno punu dvoranu. Nadalje, Tedeschijeva velika želja je da klub postane stabilni euroligaš, a to s Cedevitom nije uspio. 

Cedevita će na korištenje potpuno besplatno dobiti dvoranu Stožice, a stigao bi 'poguranac' slovenskih sponzora od, pazite sad ovo, 1,5 milijuna eura! Atlantic grupa bi nastavila ulaganja i budžet kluba bio bi izuzetno respektabilan. Točnije, Olimpija Cedevita bila bi najveći kandidat za osvajanje ABA lige. Slaven Rimac ostao bi trener, glavni suradnik bio bi mu Davor Užbinec. 

Cedevita je godinama imala najveći proračun u Hrvatskoj i jedan od većih u ABA ligi iza Crvene zvezde i Budućnosti, no rezultata nije bilo. Uz nedostatak rezultata nadovezao se nedostatak gledatelja i postavilo se sasvim logično pitanje smislenosti. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu